Автор
Христина Кирилова

5-те най-точни признака, че си имате работа с мега стиснат мъж. Напуснете го веднага

Влизането в нова връзка в днешни дни изглежда е много, много трудно начинание. Сякаш стреляте насляпо и става все по-невъзможно да се доверите на някого. Затова и ранните признаци, наричани още red flags или "червена лампичка", са изключително важни. Има някои прояви в поведението още в първите седмици от отношенията ви, които подсказват, че на човека отсреща не можете да имате никакво доверие. А как се проявяват най-лесно те - когато става дума за пари, разбира се. Ето кои са 5-те признака:

Никога не говорят открито за финансите си

Особено когато ги попитате. Човекът, на когото не можете да имате доверие, никога няма да ви сподели пълната истина за това какво е финансовото му състояние.

Използват парите си, за да ви контролират

Много мъже използват парите си, за да манипулират половинките си и това е изключително подло. Ако той ви кара да чувствате вина или някакъв вид задължение към него, заради нещо, което ви е купил, то трябва да знаете, че не изпитва любов към вас, а просто сте поредната му скъпа вещ.

Засрамва ви заради финансовото ви положение

Ако човекът, с когото се срещате ви кара да се чувствате неудобно или засрамени заради финансовото ви състояние, това е червена лампичка. Той вижда във вас материална изгода и когато не може да я получи, ви подтиква да завишите доходите си, дори и да ви е непосилна подобна задача в момента.

Старае се да покаже луксозен начин на живот

В някои случаи може наистина човекът да е заможен и да има добър начин на живот. Но обикновено такива хора нямат нужда да изтъкват колко са успели във финансов аспект. Когато насреща си имате човек, който много държи да покаже, че носи скъпи дрехи, кара тузарска кола и ходи по лъскави заведения, то вероятно това е фалшив стандарт на живот. И не можете да му имате доверие.

Никога не оставя бакшиш

Ако забелязвате, че мъжът е пестелив в ситуации, в които може да бъде малко по-щедър, то това също може да бъде знак за вас. Истината е, че можете да разберете много за някого, като наблюдавате отношението му към обслужващия персонал и когато става дума за господата, бакшишът за сервитьора играе голяма роля. Да, може би ви е завел на хубаво място и е платил висока сметка, за да ви впечатли, но не е оставил дори малък бакшиш за обслужващия персонал. Това доста често означава, че той подценява хората и труда им. Вероятно ще започне да не зачита и вас след време, когато прецени, че няма защо да ви впечатлява повече и вече ви е спечелил.

Четете още: Как всъщност работи кармата и можем ли да я подобрим?