Автор
Теодор Муховски

9 неща, които не бива да правите преди секс

Задоволителният сексуален контакт е част от успешната връзка. Има обаче много фактори, които могат значително да намалят желанието. По-долу ще научите за някои от пречките, които сами поставяме на пътя си към удоволствието.

Ето 9 неща, които не трябва да правите преди секс:

Не яжте прекалено много

Голямото количество храна може да ви накара да се чувствате уморени и да не искате да правите секс. Вместо да преяждате, по-добре е да похапнете ядки или сушени плодове, които да ви дадат повече енергия.



Не пийте енергийни напитки

Енергийните напитки и потентността не вървят ръка за ръка. Може би си мислите, че изпиването на енергийна напитка преди секс ще ви даде енергия и ще повиши сексуалната ви активност. За съжаление захарта в състава им има само моментен стимулиращ ефект.
Малко след като сте консумирали енергийна напитка, може да се почувствате много уморени. Това се дължи на факта, че тези напитки бързо повишават нивата на кръвната захар, които след това спадат също толкова бързо.

Мисли за работа или домакинство

Много жени са склонни да мислят за какви ли не глупости непосредствено преди или дори по време на полов акт. Това, за съжаление, ги разсейва от приятните неща и води до спад на либидото, а оттам и до нежелание да правят секс на момента.



Опитайте се да не се стресирате

Стресът е фактор, който има разрушителен ефект върху тялото, външния ни вид, а също и върху либидото ни. Една изключително стресова ситуация може да допринесе за значително намаляване на сексуалното желание, дори за няколко дни.

Не използвайте препарати на основата на ментол за освежаване на дъха (за мъжете)

Дъвките и спрейовете за освежаване на дъха, които съдържат в състава си мента, могат да намалят сексуалното желание при мъжете. Това се дължи на съдържащия се в състава им ментол, който понижава нивата на тестостерона - хормонът, отговорен за възприемането на желанието при мъжкия пол.



Не мислете за това, че тялото ви не изглежда добре

Всеки има някакви комплекси относно начина, по който изглежда тялото му. Мисленето за тях непосредствено преди полов акт може значително да потисне желанието. Опитайте се да изхвърлите тези неприятни мисли от главата си, особено непосредствено преди самия полов акт.

Избягвайте монотонността

Липсата на креативност в сексуалната сфера може да допринесе за намаляване на интереса и на двамата партньори към секса и дори за разпадане на връзката. Отсега нататък се погрижете интимният ви живот да бъде разнообразен.

Не пийте алкохол

За кратко време алкохолът може да доведе до повишаване на сексуалното желание между двама души. За съжаление той сравнително бързо нарушава основните телесни функции и често прави половия акт невъзможен. Това важи с особена сила за мъжете, които могат да имат затруднения с постигането на ерекция след консумация на твърде много алкохол.

Не пушете цигари

Нищо не е по-ефективно в потушаването на желанието от неприятната миризма от устата на силен пушач. Ако искате да имате успешен полов акт с партньорката си, по-добре е да не решавате да изпушите цигара непосредствено преди секс.

Ако спазвате тези 9 правила, то със сигурност ще подобрите сексуалния си живот и ще се чувствате щастливи от този факт.

Четете още: Колко често трябва да перете спалното бельо - отговорът ще ви изненада