Автор
Woman.bg

Алкохолът ни помага да говорим чужди езици

Неоспорим факт е, че когато сме на питие, две или три, всички прегради и страхове се изпаряват сякаш с магическа пръчица. Готови сме да бъдем смели, да заговорим непознат, да правим неща, от които по принцип се въздържаме, и на сутринта да се поглеждаме със солидна доза срам в огледалото. Но пиенето на повече алкохол има и позитивен ефект върху нас. Според нови проучвания, когато сме консумирали концентрат, сме склонни да говорим по-добре чужди езици. Интересно, нали?



Без значение дали познанията ви по някой чужд език са придобити отдавна и са малко позабравени или в момента изучавате такъв, е доказано, че алкохолът помага да демонстрираме по-успешно наученото, отколкото когато сме трезви. Това се доказва от ново проучване на британски университета. За целта били изследвани 50 германци, които живеят в Холандия и следват в университета в Маастрихт. Тоест те четат, говорят и пишат на холандски. Сред тях има мъже и жени с различно телосложение. Те били разделени на две групи, като едните трябвало да изпият определено количество алкохол, съобразено с теглото им, а другите да бъдат напълно трезви и да проведат разговор на холандски за няколко минути с местни хора. Резултатите от проучването сочат, че тези, които са консумирали алкохол, говорят по-добре холандски и произношението им е по-ясно, отколкото на другите, които останали трезви. „Важно е да отбележим, че студентите консумирали малко количество алкохол за изследването“, споделя екипът на проучването.

Така че ако в скоро време ви предстои да приложите уменията си по говорене на чужд език, се чувствайте свободни да изпиете едно-две питиета преди това. Но в никакъв случай не повече.



Четете още: Скандална руска звезда иска да замести Путин