Автор
Веселина Петрова

Ето ги правилата, с които всяка 50-годишна жена ще живее по-щастливо

50 са страхотна възраст. И въпреки че възрастта няма значение, добре е да знаем, че животът ни е стигнал до етап, в който всичко, което ни прави нещастни, няма място в ежедневието ни.

На 50 трябва вече да знаете как да казвате “Не”. Не си губете времето с обяснения, с чувство за вина или опити да удовлетворите всички за всичко. Вие сте страхотна личност и можете сами да решавате за живота си.

Хайде, защо стоите с часове пред витрината? Купете я тази рокля и бъдете красива, зашеметяваща, неустоима. Животът е кратък, а вие заслужавате най-доброто. И не, не ви подтикване към безхаберно пилеене на пари, а искаме да ви кажем, че е дошъл моментът, в който да можете да направите себе си щастливи.



Изхвърлете всички токсични хора от живота си. Независимо дали става въпрос за бившия, настоящия, майка ви, сестра ви, стара приятелка. Заслужавате да ви обичат, да се грижат за вас и да получавате най-доброто. Крайно време е.

Всички правим грешки, нали? Но затова има и прошка. Обикновено прощаваме най-трудно на себе си. А не трябва. Научете се да си прощавате.



Обичайте това, което правите. Работата е нещото, което трябва да ви носи удоволствие и удовлетворение, а не да ви стресира. А и никога не е късно да я смените. Всъщност 50-е са идеалната възраст да започнете нещо ново. Или да превърнете хобито си в професия.

Учете, четете, вървете напред. Още едно образование? Защо не, ако ще ви обогати или ще отвори пред вас нов път? На 50 вече не учим за шестици, а за удоволствие, за това, че искаме да откриваме, да споделяме, да бъдем в крак с новостите. Никога не е късно за нищо. Не го забравяйте. Човек се учи, докато е жив и точно това ни държи млади.

Прегръщайте, обичайте, усмихвайте се, гребете с пълни шепи от това прекрасно нещо, наречено живот. Правете всичко осъзнато и с любов, а не защото трябва. И той, животът, ще ви се отплати по подобаващ начин. Повярвайте!