Автор
Woman.bg

Левичарите имат по-голям шанс да станат богати

Днес ще ви споделим за някои от най-неочакваните преимущества на левичарите. След като прочетете следните качества, които притежават те, със сигурност ще ви прииска и детето ви да бъде левичар.

1.Те имат много по-голям шанс да станат неприлично богати

Любопитен факт е, че едни от най-гениалните милиардери в света са левичари. Те са основателят на Apple Стив Джобс, създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг, Опра Уимфри, Бил Гейтс и любимата ни Анджелина Джоли. Според изследвания левичарите имат по-добри и силно изразени лидерски качества. Те имат добра памет и отличен бизнес подход.



2.Имат креативно мислене

Доказано е, че левичарите имат по-богато въображение и са склонни да излизат повече от общоприетите рамки, което ги прави интересни и успешни личности. Едни от най-артистичните представители на левичарите са Джъстин Бийбър и Лейди Гага

3.Те са по-малко застрашени от болести

Този тип хора са застрашени много по-малко от здравословни проблеми като язви и артрит.

4.Имат по-добро чувство за ориентация

Левичарите имат изумително добра ориентация и е почти невъзможно да се загубят, където и да било. Освен това те се ориентират много по-бързо с географската карта.



5.Възстановяват се бързо

Според медицината левичарите се възстановяват по-бързо от всички останали след счупвания или удар, защото когнитивните им функции са по-добри.

6.Те са много функционални

Левичарите имат удивителната способност да вършат няколко неща едновременно и то еднакво добре. Те имат по-добра краткотрайна памет и умеят да работят бързо и ефикасно.

7.Обичат състезанията

Според проучвания левичарите са по-скоро вълци единаци, отколкото отборни играчи. Обичат да се състезават с другите и често печелят съревнованията.

8.Имат по-големи шансове да бъдат на ръководна позиция

Повече от половината президенти на САЩ за последните години са левичари. Може би причината за това са завидните лидерски способности и креативното мислене, което споменахме по-рано.

9.Левичарите имат отличен самоконтрол

Изследвания сочат, че левичарите и дори малките деца сред тях, имат изключително добър самоконтрол и търпение. Заради тези качества подрастващите, чиято лява ръка е по-силна от дясната, постигат по-добри успехи в училище, както и в живота след това.



10.Те са по-добри в бойните изкуства

Ако детето ви пише с лявата ръка, то вие можете да бъдете по-спокойни за сигурността му, защото левичарите умеят да се отбраняват по-добре. Освен това те могат да бъдат надеждни борци и спортисти като цяло.

Четете още: Какъв любовен живот имаш според формата на устните?