Моника Белучи на 57 - една прелестна жена, другото име на красотата

30 септември 2021 | 00:01
16681
6
Снимки: Getty/Images
6

Преди около 20 години младата Моника Белучи върна на италианките славата на най-сексапилните жени на света. От времената на София Лорен, Джина Лолобриджида и Клаудия Кардинале насам, само Орнела Мути успя да накара целия свят да говори за нейната красота.

Моника – женствена, чувствена, прелъстителна, със сочни устни и бронзова кожа – винаги е била жена от плът и кръв, която не се е стремила да бъде нито икона на стила, нито твърде авангардна. В нейния случай образът ѝ винаги е отговарял директно на мъжките желания. Красотата ѝ беше разбираема на всички езици на планетата – и светът отказваше да повярва, че Белучи остарява. И до ден днешен снимките на бившия ѝ съпруг Венсан Касел с младата му любима предизвикват у повечето фенове недоумение – защо така, нали Белучи е богиня?

Венсан Касел и Тина Кунаки

Белучи днес навършва 57 години и изобщо не се притеснява от възрастта си. Тя гледа философски на красотата, на успеха, на парите и на властта си над мъжете. Моника е мъдра и спокойна, пази личния си живот в тайна от медиите, но при това всеки журналист, който е имал късмета да ѝ вземе интервю, казва, че тя е много приветлив и сърдечен събеседник. Тя често бива забелязана с цигара или парче пица в ръка, но никога в размъкнат анцунг – защото е жена до мозъка на костите си.

Моника Белучи

През 90-те тя беше фотомодел, но през онези години, когато нямаше и помен от „бодипозитив“, тя се смяташе за „твърде сочна“. За киното обаче формите ѝ се оказаха идеални – знойната италианка стана основна действаща героиня в мъжките фантазии чрез европейските артхаус филми. Комерсиалните проекти дойдоха по-късно. Във филмографията на красавицата фигурират „Дракула“ на Франсис Форд Копола, „Малена“, двете „Матрици“, „Страстите Христови“ на Мел Гибсън, „Братя Грим“, „Бонд“- епопеята на Сам Мендес, „На Млечния път“ на Емир Кустурица и „Необратимо“.

Освен това именно Белучи беше избрана за ролята на Клеопатра в „Астерикс и Обеликс: мисия Клеопатра“, който беше най-скъпоструващият европейски филм за времето си. Моника се е справяла страхотно с роли на проститутки – режисьорите виждали у нея женствеността, необходима за сюжета, а затова и нейните образи на Мария Магдалина, Малена и други роли са чудесни опити да се покаже историята на поруганата красота.

Моника Белучи

И още няколко щриха. Тъй като Белучи е разкошна жена, тя е била рекламно лице на най-луксозни марки като Cartier, Dolce & Gabbana, Dior. В реклама на Dolce & Gabbana тя участва още през далечната 1992 г. заедно с актрисата Изабела Роселини, като и до днес поддържа контакти с италианските дизайнери. Те много добре усещат каква е тя – точно техния формат, чувствена, желана, подчертана от дантели и ярко червило.

По повод рождения ден на богинята на италианското кино ви представяме СНИМКИ на Моника Белучи в разцвета на красотата ѝ, които не оставят никакво съмнение, че тя е най-разкошната жена на света.

 

 

Четете още: Моника Белучи: Хората могат да ти простят ума, даже таланта, но никога красотата

Още по темата

Коментари

6 Х Х
  01 октомври 2021 | 07:49 отговор
 

Наборката е прекрасна за годините си ! Не е била лигава и не е хвърчала в небесата ... Земен Човек ! Истинска жена !Нека Нашите "звезди" (не всички) се поучат от този факт !

 
5 4епа
  30 септември 2021 | 07:58 отговор
 

Все още си я бива дъртата щайга

 
 
17 октомври 2021 | 15:13

Много тъпо, злобно изказване от някой(я) комплексар(ка), зшобара...

4
  01 октомври 2020 | 13:17 отговор
 

 
3 За съжаление ...
  30 септември 2020 | 12:11 отговор
 

... такива жени се броят отдавна на пръстите на само едната ръка, макар и в момента за друга такава естествено красива да не се сещам!!!

 
2 Киро Жарта
  30 септември 2020 | 09:43 отговор
 

Монико Белучи к..а да ми смучи.

 
1 вв
  30 септември 2019 | 12:41 отговор
 

Красива е,няма що,едва ли има две мнения по въпроса.

 
 
30 септември 2019 | 15:58

Винаги има не две, а много повече мнения по всеки въпрос. За всяка красива жена по света има някъде мъж, на който му е писнало от нея и на когото красотата й вече не му действа или пък изобщо по принцип никога не би му подействала. Всичко е относително и въпрос на индивидуален вкус.

 
30 септември 2019 | 17:30

И е така и не е съвсем. Има хора и неща, които болшинството от хората възприемат като красиви. Е Моника Белучи, особено на млади години, почти всеки би я сметнал за красива. Освен това чисто естетическото възприятие за красота и привличането не е нужно да са свързани.

Добави Коментар

Най-четени