Автор
Ева Григорова

Не харесахте продължението на Сексът и градът? Спокойно - почват да снимат втора част!

Продължението на “Сексът и градът “ - “Просто ей така” предизвика полярни реакции. Някои от феновете харесаха много смелостта на героините да покажат, че остаряват и че светът се променя, независимо дали това ни харесва или не. Други пък заявиха категорично, че този прочит на “Сексът и градът” е съсипал сериала и го е превърнал в едно тъжно и необосновано стечение на обстоятелствата.

Истината е, че покрай премиерата на “Просто ей така” сериалът беше непрекъснато в заглавията на най-популярните издания. Темите и причините бяха много - първо всички се вълнуваха дали Ким Катрал няма да се завърне в поредицата, след като надеждите им бяха попарени, дойде ред на предположенията как ще бъде обяснено отсъствието на нейната героиня от поредицата.

View post on Instagram
 

Малко по-рано за съжаление стана ясно, че е починал актьорът изиграл един от най-любимите на всички персонажи в сериала - Уили Гарсън, който с лекота влизаше в ролята на незабравимия Станфорд Блач.

View post on Instagram
 


След това дойде неочакваната смърт на Тузаря и противоречивите обстоятелства около домашния велоергометър Peloton. След като създателите на колелото заснеха светкавична реклама с Крис Нот, която ги уневиняваше за смъртта на неговия герой, дойде поредният шок … Нот бе обвинен в сексуално насилие от множество дами, загуби работата си в The Equalizer и съпругата му го напусна, въпреки че той все още носи сватбената си халка.

View post on Instagram
 


Появи се и най-мразеният персонаж от “Просто ей така” - Че Диаз. Че е небинарен персонаж, което означава, че не се определя нито като мъж, нито като жена. Голяма част от американските критици обвиниха Че, че е изключително незабавна в своите стенд ъп комедийни прояви, че е ужасен шеф и че никак не е симпатична на зрителите. Сара Рамирез, която изпълнява нейната роля, коментира тези твърдения така: “Изключително наясно съм с омразата, която съществува онлайн. Трябва обаче да защитя собственото си ментално здраве и моето изкуство. Изключително горда съм от персонажа, който създадохме. Създадохме персонаж, който е човешко същество, което не е перфектно, изключително сложно е по своята същност и не е тук, за да бъде харесвано, нито пък за да печели нечие одобрение. То е тук, за да бъде себе си”.

View post on Instagram
 


Други критици пък обвиниха създателите на сериала, че тотално са разрушили образа на Миранда, като логичен и последователен човек. Според тях начинът, по който напусна любимия си Стийв, именно за да бъде с Че Диаз, е изключително необоснован и неприятен.

View post on Instagram
 


Въпреки множеството противоречия, които съпътстваха първия сезон на “Просто ей така”, Сара Джесика Паркър коментира, че вероятно продължението на “Сексът и градът” ще има и втори сезон. Тя сподели, че смята да започне разговори с изпълнителния продуцент Майкъл Патрик Кинг. „Майкъл и аз говорихме преди няколко седмици и си казахме, че скоро трябва да го обсъдим. Има сякаш календар за тези неща, не искаме да мине прекалено много време, защото чувстваме, че сме набрали инерция“, разказа 56-годишната актриса.

Разпространителите на поредицата HBO Max също споделиха, че са изключително доволни от броят зрители, които е привлякла тя към платформата. „От гледна точка на публиката, сериалът е феноменален и няма как да бъдем по-щастливи от начина, по който се приема“, коментира Кейси Блойс от HBO Max.

View post on Instagram
 


Кога ще започне заснемането на втория сезон предстои да разберем, а междувременно решихме да ви попитаме дали ви хареса първият?