Пиърс Морган: Принц Хари е хленчещ пикльо, а Даяна би била ужасена от Меган

"Познавах принцеса Даяна и знам, че тя щеше да бъде ужасена от разделянето на Уилям и Хари и тежките им отношения в момента", споделя в интервю вече бившият телевизионен водещ Пиърс Морган.

Припомняме ви, че той бе уволнен буквално часове, след като коментира интервюто на Меган и Хари пред Опра Уинфри и обвини херцогинята на Съсекс в лъжа. Всъщност, Морган стигна по-далеч, като каза, че не вярва на нито една дума, изречена от Меган. И това му костваше работата.

Сега, когато вече е освободен от задълженията си, журналистът говори още по-свободно и напълно застава зад думите си, изречени преди седмици. В първото си интервю след напускането на длъжността си като телевизионен водещ, Морган дори си позволи да нарече принц Хари "хленчещ пикльо":

"Какво се случи с това момче? Той се превърна в един хленчещ пикльо! Хари, който е в средата на 30-те си години, не спира да се оплаква как баща му вече не финансира всичко, с което е решил да се занимава. Оплаква се от това, че е бил отрязан от баща си и са му отнели милионите. Но всъщност това дори не е истина - Чарлз продължи да помага финансово на Хари и Меган, когато се преместиха в САЩ. А и да не забравяме, че Хари наследи доста милиони след смъртта на майка си. Освен това, познавах добре принцеса Даяна. И мисля, че сега тя би била ужасена от случващото се и от факта, че Хари и Уилям са разделени и скарани."

Пиърс Морган беше попитан и защо мисли, че Меган е излъгала, когато сподели пред Опра, че не е получила помощ от кралското семейство в момент, в който е обмисляла самоубийство. Журналистът отговаря, че е погрешно да поднесеш такова обвинение, без да посочиш конкретния човек, който е отказал помощта. И че по този начин няма как да се разбере дали това, което казва Меган, е истина. Също така Морган е убеден, че не е възможно херцогинята да е споделила, че мисли за самоубийство и да не ѝ е била предложена професионална помощ от психолог.

Журналистът засегна и темата за расизма в семейството, като изрази силни съмнения, че някой от фамилията е проявил расизъм. И че е съвсем логично, знаейки че бащата на Меган е бял, а майка ѝ тъмнокожа, да се запита какво ли ще е бебето.

Четете още: Източник от кралското семейство: Да се премести в САЩ е най-доброто решение, което Хари е взимал през живота си