Неочакван развой: Кралицата ще води мирен разговор с Меган

Ръкавицата е хвърлена, войната между Меган и Хари с кралското семейство е поведена. И докато херцозите буквално замерваха всички членове на фамилията с тежки обвинения, кралица Елизабет Втора е взела мъдро и великодушно решение.

След дълго обмисляне и безсънни нощи Нейно Величество е категорична, че ще проведе личен, телефонен разговор с внука си и снаха си, за да възстановят мира помежду си. Част от това решение е желанието на кралицата да предотврати персоналът на кралското семейство да говори публично за скандалното интервю на Меган и Хари и последствията от него. По всичко личи, че Елизабет се стреми да прекрати тази болезнена вражда час по-скоро. Предвижда се разговорът да бъде проведен в някой от следващите дни.

И въпреки че от Бъкингамския дворец е подадено официално изявление по повод телевизионната изява на херцозите, кралицата е предвидила и още един, много по-личен и мек, подход към тях. За момента никой друг от фамилията не желае да предприеме ходове към Меган и Хари, най-вече принц Чарлз и принц Уилям, които са дълбоко оскърбени от тежките обвинения.

Припомняме ви, че херцогът на Съсекс нападна баща си, като заяви, че той е отказвал да приема обажданията му, а отношенията с Уилям продължават да бъдат твърде сложни. В заключение Хари и Меган споделиха, че са взели решението за напускане на кралското семейство след проява на расизъм от неизвестен член на фамилията и отказа да бъде помогнато на Маркъл в момент, в който е обмисляла самоубийство.

Въпреки острите си критики към фамилията херцозите на Съсекс уточниха, че изпитват дълбоко уважение към кралица Елизабет Втора и принц Филип и обвиненията в расизъм не са адресирани към тях. Меган дори добави, че винаги е имала привилегията да потърси Нейно Величество по неофициален път и е получавала чудесно отношение от нея. Хари също уточни, че не е спирал да уважава и обича баба си и желанието му да се пресели в САЩ не е било продиктувано от негативни чувства към нея.

Без съмнение решението на Елизабет да подходи по-лично и внимателно към ситуацията доказва желанието ѝ за мир, съпроводено от надеждата, че внукът и снаха ѝ ще отвърнат със същото. Меган и Хари от своя страна заявиха, че интервюто им пред Опра Уинфри ще е последната им дума по темата с "Мегзит" и че се надяват то да им помогне да затворят тази глава от живота си и да продължат щастливо напред.

Четете още: Ето човекът, който съвсем точно преди две години предрече скандалите с Меган