Автор
Антония Дамянова

Сребро в косите и бръчици под очите: Паулина Порижкова, която показа как трябва да изглежда една жена на 50+

Паулина Порижкова за пореден път се изправя пред фотообектива, за да докаже, че на всяка възраст жената може да изглежда неповторима.

57-годишната красавица се снима по бельо за корицата на скандинавското издание на Vogue, за да покаже своите несъвършенства от натрупаните години и да заяви своята уникална 50-годишна красота. С бели коси и бръчици по лицето тя смело се опълчва на стереотипите и наложените възприятия за красота, според които само младите жени могат да се похвалят с такава.

View post on Instagram
 

„Чувствам се сякаш представлявам жени на 50 и няколко години, които изглеждат на тяхната възраст. И дълбоко чувствам, че имаме нужда от повече показване“, споделя тя пред модната библия, за чийто февруарско-мартенски брой засне специална фотосесия.

На фотосите за корицата на популярното издание Порижкова позира по дантелен розов комбинезон с перлени копчета, под чиято фина материя прозират черни бикини с висока талия. Полуголата Паулина е седнала на винтидж столс флорални мотиви, подпряна на една ръка. Погледът ѝ излъчва самочувствие и горда женстевност. Снимките са дело на фотографа Арсений Джабиев.

View post on Instagram
 

Черни прозрачни ръкавици обвиват ръцете ѝ, а под едната от които се вижда часовник. Косата ѝ е прибрана назад, като само няколко кичура падат небрежно над лицето ѝ.

Посланието ѝ от фотосесията е повече от ясно: "Не ме притесняват нито белите коси, нито която и да било бръчица по тялото ми. Защото това тяло е моето тяло и аз го обичам такова, каквото е." Порижкова възприема възрастта просто за число, показвайки как се остарява с финес. Тя се гордее с естественото си тяло, по което няма и следа от корекции.

„Справяйки се със сложното преживяване на остаряването в модната индустрия, преодоляването на мъката, която разкъсва червата, и навигирането в срещите на средна възраст, Паулина открива, че – с напредване на възрастта – тя е само по-интелигентна, по-търпелива, по-интроспективна. Това е Паулина в разцвета на силите си“, пишат от списанието за шведско-чешкия супермодел.

„Скоро ще навърша 58 години и не мога да оценя повече тялото си“, обяснява блондинката, която не крие среброто в косите си. Освен по бельо, е заснета в близък план с мимика, изразяваща радост от живота. Виждаме я и изцяло облечена в червено – с клин, мрежест потник и блейзър без ръкави от дебела материя.

View post on Instagram
 

„Тя е икона. Тя е супермодел (бивш, ако питате нея, настоящ, ако питате нас)“, пишат още експертите от модната библия за звездата, и допълват, че Порижкова има още много какво да разкрие пред аудиторията им.

Моделът подчертава пред изданието, че за да изглежда и да се чувства по най-добрия начин, трябва първо себеуважение и много пот на челото. „Изисква се много работа, особено с изпъкналите бедра. Сега вдигам тежести… и съм на 16/8 фастинг от няколко години“, казва тя.

View post on Instagram
 

„Поддържането на форма отнема много повече време и усилия, но ми позволява да живея напълно в тази черупка, която ми беше дадена при раждането, нещо, което приемах за даденост през по-голямата част от живота си. Но вече не!“, признава Паулина.

Четете още: Памела Андерсън избухна с признание: Най-хубавият ми секс беше с 80-годишен