Автор
Кристина Кирова

Страховитата истина зад поведението на веселия принц Луи на коронацията

Принц Луи - най-младият член на семейство Уелс, определено знае как да привлече погледите към себе си. При това без никакво старание, той е просто себе си. За разлика от по-големите си брат и сестра - принц Джордж и принцеса Шарлот, които показват изискано възпитание и високи кралски маниери, Луи успя да грабне вниманието на коронацията на крал Чарлз III с това, че се наслаждаваше на деня типично по детски.

5-годишният наследник на Уилям и Кейт никак не се вълнуваше от грандиозността на събитието, а без никакво притеснение се забавляваше. По време на тържествената церемония дори си позволи няколко прозявки, а на балкона на Бъкингамския дворец разгърна целия си потенциал. Поради съвсем крехката си възраст, сладкият Луи нямаше роля в коронацията, но представянето му като зрител спокойно може да се каже, че беше на ниво.

Точно в момента, в който прозвучаха салюти и военните самолети излетяха в небето за традиционното шоу в облаците, Луи възнагради щедро зрителите на събитието, като не спести нито една гримаса, нито един жест и нито едно провикване, все типични за децата на неговата възраст. И дори когато Кейт направи опит да го усмири, той никак не изглеждаше впечатлен или стреснат. Кралско ниво на непукизъм.

Дори когато беше в каретата с родителите си, брат си и сестра си, Луи неуморно се плезеше на тълпата и показваше, че няма търпение да слезе от изисканото кралско превозно средство.

И макар малкият принц да е абсолютен фаворит на всички фенове на кралската фамилия, зад поведението му стои една тъжна и дори тревожна истина.

Една от дълбоките тайни на Кейт и Уилям като родители е, че те влагат огромно старание в отглеждането на принц Луи и начинът, по който той се чувства в кралската фамилия. Изплашени от всичко, което се случи с вуйчо му Хари, който към днешна дата е абсолютен аутсайдер във фамилията, принцът и принцесата на Уелс са готови да направят всичко най-малкият им син да повтори историята му. Като последен наследник на Уилям, Луи вероятно никога няма да стане крал. Той е четвърти по линията за наследяване на трона, но един ден, когато Шарлот и Джордж имат деца, възможността той да бъде монарх някога намалява драстично.

Кейт и Уилям са разтревожени, че Луи може да се почувства засегнат от този факт, както и от идеята, че винаги ще бъде сравняван с брат си и сестра си и влагат големи усилия той никога да не бъде новият "резервен", както се е чувствал Хари. Родителите му правят всичко възможно Луи да не се чувства засенчен от Шарлот и Джордж, като единствената дъщеря на принцът и принцесата на Уелс също полага усилия в тази посока и на публични места показва грижовно отношение към малкото си братче.

Четете още: Радиолюбител прихванал разговор между Чарлз и Камила, докато били любовници: сърцераздирателни думи на любов (подробности)