Уилям и Хари отново са като истински братя - няма да повярвате за какво си говорят днес

Днес е големият ден, в който ще видим за пръв път статуята в памет на принцеса Даяна - събитието, което ще възроди братските отношения между принцовете Уилям и Хари и може би ще сложи край на тяхната така нелепа вражда.

Едва след няколко часа херцозите ще застанат рамо до рамо, за да почетат майка си, но с отделни речи. Вече знаем, че принц Чарлз, Камила и Кейт Мидълтън няма да присъстват на церемонията. Ябълката на раздора в кралското семейство - Меган Маркъл, също ще наблюдава събитието от Калифорния, където остана с двете си деца. Припомняме ви, че точно преди 5 дни принц Хари остави семейството си в Лос Анджелис и отлетя към родния Лондон. Следващите дни прекара в изолация в имението Фрогмор, което бе подарено на него и съпругата му от кралица Елизабет Втора малко след сватбата с американската актриса.

Днес предстои Уилям и Хари да се срещнат за пръв път от погребението на принц Филип насам. Приближени до кралското семейство твърдят, че двамата братя не водят никакви разговори от месеци, а отношенията им очевидно се влошават все повече и повече с всяка следваща изява на принц Хари в медиите. Кралските експерти обаче са категорични, че днешното събитие ще ги сплоти отново и може би то ще е първата крачка към сдобряването им.

Преди часове научихме, че принцовете са подновили братската комуникация помежду си, като са си разменили съобщения по повод вчерашния мач между Англия и Германия. Очевидно победата на Великобритания е успяла да окаже не само влияние върху страната, но и върху отношенията между принцовете. А дали не предстои пълно сдобряване? Може би ще забележим още днес, само след няколко часа.

Четете още: Последните думи, часове и минути от живота на принцеса Даяна