Трудно ни е да си представим времето преди Уилям и Кейт да станат херцог и херцогиня на Кеймбридж. Но истината е, че макар към настоящия момент да са образцово семейство и еталон за щастливи съпрузи, някога те имаха доста динамична връзка, белязана от раздели и събирания.

Най-дългата раздяла на двойката датира от пролетта на 2007-а година. Тогава Уилям изоставя Кейт. Но той не просто къса с нея, а го прави по телефона, разкрива известният журналист Кристофър Андерсън в книга, посветена на кралското семейство.

Телефонният разговор, в който внукът на Елизабет Втора зарязва Мидълтън, се провежда, докато тя е на работа. Кейт е съсипана, но излиза от работа, за да се види с Уилям и да чуе защо той решава да прекрати връзката им. Единственото, което получава като обяснение е – "Не мога... Няма да се получи. Не е честно спрямо теб."

"Не бях щастлива от раздялата, но истината е, че това ме направи по-силен човек. Научих за себе си истини, за които не съм подозирала. Когато си млад и в дълга връзка, можеш да бъдеш напълно погълнат и обезличен от нея. Затова оценявам времето за себе си, което раздялата ми е дала. Въпреки че към онзи момент не гледах така на случващото се", признава Кейт по време на интервюто, което с Уилям дават след годежа си.

По време на същото интервю самият принц споделя, че до раздялата се е стигнало, защото е имал нужда от почивка, преди да влезе в етап от живота си, по време на който напълно да се отдаде на връзката.

"Растяхме и просто се опитвахме да намерим своето място в живота, трябваше ни малко пространство и раздялата изигра положителна роля", искрен е Уилям.



Принц Чарлз и кралица Елизабет II подкрепят раздялата на Кейт и Уилям, разкрива Кристофър Андерсън.

Уилям трябва да посрещне 2007-а година заедно със семейство Мидълтън, но в последния момент решава да не отиде, разколебан в чувствата си към Кейт.

Принцът търси съвет от баща си и баба си относно връзката си с Катрин и въпреки че двамата харесват младата дама, те го съветват да не прибързва в любовните си отношения и да не задълбочава връзката си, докато не е напълно сигурен в чувствата си.

Кралицата не е щастлива от решението на Уилям да скъса с Кейт, но е категорична, че той не трябва да се обвързва сериозно, докато не е сигурен, че е намерил единствената.

След раздялата Кейт се отдава на активен социален живот. Тя пътува често. Посещава Ирландия с майка си, заминава за Ибиса с брат си, а в Лондон е чест посетител на най-бляскавите партита, където е забелязвана в компанията на млад наследник на корабен магнат.

Уилям от своя страна също е заснеман от папараци в компанията на млади красавици. По време на разделите му с Кейт, името му е спрягано най-често с изящната наследничка на аристократичен британски род Джека Крейг и богатата американка Ана Слоън. Но освен с тях той е забелязван още и с редица известни и безизвестни красавици, включително и 18-годишна бразилска студентка на име Ана Ферейра.

Разделени, но все така заедно


Въпреки че официално не са двойка, Кейт и Уилям продължават да се чуват и виждат по време раздялата си през 2007 година, разкрива репортерът на Vanity Fair Кейти Никол.

По време на раздялата си с принца Кейт става член на женска организация, която планира да прекоси с драконова лодка цялото разстояние от Дувър, Англия до Кале, Франция. Мидълтън тренира усилено... докато не се събира отново с Уилям.

"С Уилям се чуваха през цялото време и точно преди края на тренировъчния режим и заминаването те се събраха и Катрин заяви, че се налага да се откаже от участието си в инициативата", разкрива пред Vanity Fair Ема Сейъл - позната на Кейт от сестринския клуб.

Четете още: Историята на Азия Ардженто – от жертва до сексуален хищник