Ужасяващият живот на принц Хари: Всеки ден се страхува да не загуби Меган

Ако си мислите, че животът на принц Хари е като приказка, то трябва да знаете, че грешите. Мъжът, който все още носи титлата херцог на Съсекс, изживява истински кошмар в последно време, но наред с всички трудности, му се случват и наистина прекрасни събития. Най-накрая той откри голямата любов, за която по-късно се ожени, роди му се син, а сега е в очакване на второто си дете, което ще бъде момиченце. Но въпреки тези житейски успехи, принцът води истинска война с кралското семейство и най-вече с брат си, с когото довчера е делил всичко. А експерти, които наблюдават всяка стъпки на всеки член от фамилията, издадоха и още един страх, с който Хари се бори всеки ден.

Според Анджела Левин, която е един от най-известните познавачи на кралското семейство, херцогът на Съсекс живее в ужас и паника да не загуби Меган. Така както е загубил майка си през далечната 1997 г. Коментарът ѝ по темата е отзвук от новата изява на Хари в публичното пространство, а именно излъчването на първи епизод от поредицата, която е заснел съвместно с Опра Уинфри. Тогава той признава, че след смъртта на майка си, е получавал редовно паник атаки и е откривал утеха за мъката по принцеса Даяна единствено в алкохола и наркотиците. Години наред, а вероятно така е и до днес, не можел да се примири с чувството, че е бил безсилен да спаси майка си от нелепата ѝ смърт в автомобилна катастрофа, както и да я предпази от всички несправедливости, които са ѝ се случили през последните години от живота ѝ. Не скри и че се е чувствал изключително притеснен, когато е трябвало да се завърне на Острова заради погребението на принц Филип.

Хари отново намекна и за расизма в кралското семейство, тъй като всички коментирали, че Даяна е имала връзка с човек, който е представител от друга раса. И с тъга сподели, че сега "всички се повтаря", като посочи случая със съпругата си и подхвърлянията преди раждането на Арчи какъв ли ще е цветът на кожата му, тъй като Меган е от смесена раса.

"Историята се повтаря. Те никога няма да спрат да коментират това, докато тя не си отиде. Беше ужасно да осъзная, че може да загубя още една жена в живота си. Сякаш това е просто списък, който расте", споделя с тъга принцът.

Експертът Анджела Левин, която е и автор на книга за Хари, коментира тези думи по следния начин:

"Колко ужасно е да мислиш всеки ден, че може да загубиш съпругата си, така както е загубил Даяна и да размишлява отново за расизма. Хари не може да се отърве от идеята, че Меган е искала да посегне на живота си. Мисля, че вече твърде много се шуми около личния му живот и той трябва да се оттегли от публичното пространство и да не изнася повече лекции по темата."

Принцът обаче продължава с пълна сила да изплаква болката си от всичко, което е преживял като член на кралското семейство. Той дори признава, че е потърсил помощ още преди повече от 10 години, но е осъзнал, че никой във фамилията няма право дори да коментира душевното си здраве.

Четете още: Ваня Червенкова: За да пораснеш, трябва да разбият сърцето ти, да го сглобиш отново и да го разбият пак