В разгара на лятото палатка или каравана край морския бряг, снабдена с добър интернет, би ни се сторила най-сексапилното място на света.

Но на Земята има толкова по-предизвикателни места, че не можем да не ги споделим. Следващата дестинация е в Южна Америка:

Fasano, Рио де Жанейро, Бразилия

Намира се в най-любимата ни точка от земното кълбо – над плажа Ипанема в бразилския град, който никога не спи.

Разполага с 92 стаи, сред които има и мини апартаменти, като половината са с изглед към Океана.

Собственикът е наследник на верига изискани ресторанти, към която добавя и два хотела – този и друг в Сао Паоло. Съответно тук има два ресторанта за ценители, които предлагат най-вече традиционни за бразилската кухня специалитети.

На покрива пък има инфинити басейн и лаундж бар, които разкриват спираща дъха гледка единствено за гостите на хотела.

Разбира се, фитнес и спа центърът предлагат богата гама услуги и процедури с традиционни местни елементи.

Най-забележителното във Fasano обаче е интериорният дизайн, дело на култовия французин Филип Старк.

Продуктовият дизайнер, който прави архитектурни проекти, мебели, часовници, четки за зъби и какво ли още не, създава уникална атмосфера в бразилския хотел чрез микс от типични за Рио интериорни елементи от 50-те и 60-те години на миналия век.

Стъкло, мрамор и плътно дърво се преплитат в едно цяло, което прави това място силно атрактивно. Не липсват и скъпи дизайнерски медбели, разбира се, в това число и изработени от самия Старк.

Fasano е любимо място на Мадона, Бионсе, Наоми Кембъл, Алиша Кийс, Алесандра Амброзио, Джон Траволта и много други.

За кого е подходящ: За млади хора с добър вкус, скорошни двойки или за тези, които търсят любимия човек. Големите компании от приятели също биха се влюбили в това шикозно кътче на брега на морето.

Семействата с деца са добре дошли – за малчуганите има купища забавления, но не е сигурно дали ще им понесе цялата шумотевица наоколо.

Фактор на спокойствието: Нисък. Тук никой не идва, за да остане незабелязан. Даже мнозина наемат стая само, за да си осигурят достъп до впечатляващия басейн и бара на покрива.

Секси излъчване: Местоположението и изключителната атмосфера на хотела са най-магнетичните му качества. От последния етаж, край басейна, може да се види не само плажа, но и близката планина, както и хълма Корковадо с прочутата статуя на върха му.

Същото се наблюдава и от парната баня наблизо, край която се предлагат още няколко мокри спа процедури за ободряване и енергизиране на цялото тяло.

Барът предлага огромно меню с освежаващи коктейли, включително традиционните кайпириня и фреш от диня с джинджифил и други подправки.

Долу, на самия плаж пред хотела, не се допускат външни хора, което осигурява пълно спокойствие на гостите. На плажовете в Рио е забранено да се сервира храна, но не и тук – от малки будки можете да си вземете най-различни неща като пресни сокове, плодове и ядки.

Цената на луксозните стаи с изглед към Океана започва от 920 долара, но в това се включват доста комплименти. Изгледът към вътрешния двор е на цена, стартираща от 500 долара.