Почивката е най-ползотворна когато е избягаме от работата и дома. Това помага наистина да се освежим и да забравим еднообразното ежедневие. Да, но да отидеш на екскурзия извън града в повечето случаи излиза доста солено.

Сайтът 99traveltips.com предлага няколко съвета как да спестим за мечтаната дестинация, съобщава actualno.com

Първото предложение е да ограничите малко излизанията по заведения. Това не значи да прекъснете социалните си контакти. Можете да каните приятели у дома или да излизате в парка. Това ще спести доста пари, тъй като храната и алкохолът по заведенията са с много „надути” цени.



Следващият ход, който можете да предприемте е да внимавате какво пазарувате в супермаркета. Следете промоциите, не купувайте излишни храни, особено шоколади и чипсове. Така може и да се вталите. Постарайте се и да не изхвърляте храна от хладилника си.

Не се страхувайте да се пазарите. Не в супермаркета, а с мобилните и кабелните оператори. Променете договора си с по-изгоден. Понякога не си даваме сметка колко пари може да спестим само с промяната на едно условие в договора.

Търсете си места за почивка, които отговарят на вашите критерии. Има безброй оферти в сайтовете за пазаруване, но и там трябва да бъдете внимателни. Понякога обявената цена е много изгодна, но се оказва, че в нея не са включени основни неща и трябва да доплащате. За най-непретенциозните палатката винаги е чудесен вариант за релакс сред природата.

Записвайте си всички разходи. Като прегледате бележките си ще видите за какво харчите най-много и какво може да „орежете” от бюджета. А стигне ли се до дългоочакваната почивка, постарайте се да не мислите за каквото и да било и просто й се насладете.