Завръщане на част българските туристи в планинските курорти у нас, резервации и плащания в последния момент, по-гъвкави условия за анулации и безопасност като основен фактор при избора на дестинация за пътуване. Това са част от тенденциите, които ще бележат предстоящия зимен туристически сезон в България. Според председателя на Български съюз по балнеология и СПА туризъм Сийка Кацарова, семействата с деца ще оценят ролята на планинските курорти за засилване на имунната система на всеки член от семейството. „Пампорово, Боровец и Банско ще разчитат на туристи от България и Балканите.

Водещи ще бъдат безопасността и спазването на противоепидемичните мерки, определени от държавата с цел осигуряване на безпроблемна ваканция на гостите. Зимните курорти като Пампорово са инвестирали в сигурността на гостите си и стриктно спазват мерките по подобие на световноизвестните курорти в Алпите“, коментира Сийка Кацарова. Труден, но не и невъзможен туристически сезон очакват туроператорите, според които ограничените възможности за пътувания в Европа и Азия ще предизвикат повишено търсене към почивки в България за Коледните и Новогодишни празници.

„Есенно-зимният период ще бъде изцяло на Last Minute резервациите. Дори клиентите да са планирали и резервирали по-рано, то плащанията ще стават основно няколко дни преди заминаване. Към момента хората са по-скоро предпазливи и само по-гъвкавите условия за резервации и анулации може да стимулират колебаещите се“, коментира Петър Стоянов, директор на „Luxutour“. Какви са нагласите на потребителите за прекарване на празниците, как кризата предизвикана от пандемията от Covid-19 ще се отрази на плановете за пътуване на българите у нас и по света и защо технологиите ще играят все по-голяма роля при планирането на пътешествия – отговори на тези и други важни за туризма въпроси ще търсят представители на туристическия бранш в серия от онлайн дискусии на изложението HOLIDAY&SPA/Virtual Show от 18 до 22 ноември.

Гостите на виртуалното издание на най-големия туристически форум „ВАКАНЦИЯ И СПА ЕКСПО“ ще могат да се включат с коментари и въпроси към участниците в дискусиите, както и да се запознаят с актуалните оферти за пътувания и почивки. HOLIDAY&SPA/Virtual Show събира на едно място туристически компании, хотели и къщи за гости, ски училища, заведения, спа и уелнес комплекси. За да осигурят максимално близко до реалното преживяване, организаторите от ПРИМ ЕКСПО в партньорство с технологичната компания URBO, ще дадат възможност на всеки гост безплатно да влезе в лоби, да посети изложбена и конферентна зала, да разговаря в чат в реално време с представители на всяка фирма, да разгледа щандовете на изложителите и да избира от техните предложения, без да напуска комфорта на дома си, в изключително лесна за използване среда и завладяващо интерактивно изживяване.

„За да бъдем полезни решихме да оставим платформата активна, докато дойде време за нашата среща на живо през февруари на „ВАКАНЦИЯ И СПА ЕКСПО 2021“, като по този начин дадем възможност на изложителите безплатно да актуализират офертите си през целия зимен сезон“, съобщи Вихра Огнянова, организатор на изложението.„Във време на огромна промяна в индустрията на гостоприемството, иновациите в пътуванията се появяват по-бързо от всякога, за да отговорят на променящите се очаквания и поведение на потребителите, а безопасността на пътуването се превърна в най-важен фактор при избора на дестинация“, коментира Андрей Лилов, създател на технологичната компания URBO.

За повече информация:

https://travelmarket.bg/

https://www.youtube.com/watch?v=JxU_y657GTg&feature=youtu.be&ab_channel=URBO

Четете още: Императрица Сиси – бунтарката с тъжна съдба