Вижте кои грешки най-често допускаме в кухнята:

Купувате ябълки в големи количества

При съхранение ябълките отделят газ етилен. Той предизвиква много бързо узряване и презряване на самите ябълки и другите плодове и зеленчуци около тях. В резултат на което, те лесно се развалят. Затова купувайте ябълки според нуждите. Ако все пак искате да се запасите със свежи плодове и зеленчуци, купете замразени.



Съхранявате млякото и маслото в прозрачни съдове

Под въздействие на слънчевата светлина, продуктите се окисляват. Следователно ние губим витамин А, който се съдържа в млякото. А мастните киселини в маслото при окисление стават канцерогенни. Затова купувайте и съхранявайте мляко и масло в непрозрачни опаковки.

Съхранявате олио в тъмни бутилки

Въпреки това, трябва да държите продукта далече от пряка слънчева светлина. Само така ще съхраните олиото за по-дълго време без да гранясва.

Солите салатата

За да подсилите вкуса на салатата, използвайте подправки без сол, която повишава кръвното. Можете да се откажете от солта, като я замените с риган, розмарин, мащерка, карамфил, кориандър. Подправките обогатяват вкуса на салатата и едновременно с това действат антиканцерогенно, пишат от health.bg