Автор
Ева Григорова

Личната рецепта за палачинки на кралица Елизабет II е феноменална!

Ако искате да сервирате кралски палачинки за закуска у дома, то тази рецепта е точно за вас!

Тя е публикувана за първи път в книгата “Писма на бележка“ от автора Шонс Ушър през 2013 г. В далечното минало Кралицата изпратила писмо до бившия американски президент Дуайт Айзенхауер. По това време тя била само на 34 години и решила да сподели някои от личните си съвети за готвене, за да помогне на президента да се отличи в кухнята.

Тогавашният президент и съпругата му Марни посетили кралицата в нейното имение Балморал в Шотландия и изглежда, че президентът е бил толкова впечатлен от готварските способности на Елизабет II, че тя решила да сподели рецептата си с него.

"Уважаеми г -н президент", пише кралицата. "Виждайки ваша снимка в днешния вестник, застанал пред пъдпъдъци на скара на барбекю, ми напомни, че все още не съм ви изпратила рецептата за палачинките, които ви обещах в Балморал. Надявам се, че ще ги намерите за добри."

Тя допълва: "Въпреки че количеството е за 16 души, когато са по-малко, аз обикновено слагам по малко брашно и мляко, но използвам останалите съставки, както е посочено."

Покойната кралица добавя още: "Опитах да използвам златен сироп или меласа вместо само захар и така също могат да бъдат много добри." Освен това тя съветва: „Мисля, че сместа се нуждае от много бъркане, докато се прави и не трябва да престоява твърде дълго преди готвенето“.


Необходими съставки за 16 порции

4 чаени чаши брашно
4 супени лъжици пудра захар
2 чаени чаши мляко
2 цели яйца
2 чаени лъжици сода бикарбонат
3 чаени лъжици тартар
2 супени лъжици разтопено масло



Начин на приготвяне:

Стъпка 1:

Разбийте заедно яйцата, захарта и около половината мляко.

Стъпка 2

Добавете брашното и разбъркайте добре, като добавите останалото мляко според нуждите.

Стъпка 3

Добавете содата бикарбонат и тартара, след това добавете разтопеното масло.

Стъпка 4

Загрейте тиган с малко разтопено масло. Изсипете две или три големи лъжици от тестото (внимавайте да не се допират една до друга).

Стъпка 5

Когато тестото шупне отгоре, обърнете палачинките. Готови са, когато всяка страна е леко запечена.

Стъпка 6

Сервирайте с каквото топинги по желание: пресни плодове, кленов сироп или сладко, вие решавате!