Необходими продукти:

1 ч.ч. ориз
2 яйца
1/2 ч.ч. натрошено сирене
сирене (или кашкавал)
масло
олио
брашно (или галета)
магданоз
черен пипер

Начин на приготвяне:

Сложете ориза да се свари в 3 ч.ч. подсолена вода, като добавите 20 г масло. Оставете да се охлади и след това добавете 1/2 ч.ч. натрошено сирене (или настърган кашкавал), ситно нарязания магданоз, черния пипер и едното яйце, съветват от dieti.info

От получената смес оформете кюфтета, оваляйте ги в брашно (или галета), потопете ги в разбито яйце и ги пържете в предварително загрята силно мазнина.

Консумирайте докато са топли, по желание може да се полеят със соев сос.