Днес на трапезата си имаме сьомга.

Този вид риба е изключително ценен, както с вкусовите си качества, така и с ползите, които носи за здравето.

Време за приготвяне: Около 35 минути

Необходими продукти:

500 гр филе от сьомга
1 ч.л. къри на прах
6 супени лъжици зехтин
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Рибата се нарязва на малки парченца.

Смесете зехтинa и кърито и солта.

Сложете парчетата риба в приготвената смес, разбъркайте добре и оставете да престоят около 15-20 минути.

Поставете парченцата на дървени шишчета.

Затоплете тиган, намазан с растително масло. Поставете шишчетата и ги печете от всички страни, общо за около 5-6 минути.

Сервирайте горещи с резенчета лимон.