Любовта може и да е най-великото чувство в този свят, но истината е, че дори и когато срещнем идеалната половинка, отношенията ни невинаги вървят гладко. В някои случаи двойките дори обмислят развод, а всъщност има и начин да възродят искрата помежду си. Но само ако са налице следни 15 признака, които говорят за идеална връзка, която просто има нужда от втори шанс:

Вие не спирате да общувате

Връзка, в която общуването е налице и двамата партньори имат желание да си споделят и обсъждат случващото се около тях, определено може да бъде спасена. Тя съвсем не е обречена и ако с половинката ви не спирате да разговаряте, това означава, че положението съвсем не е за развод. Комуникацията е най-важната част от здравия брак.

Все още усещате страст помежду си

Какъв развод, когато с партньора ви все още се докосвате, прегръщате и усещате страст, когато сте заедно в леглото? Не забравяйте, че любовта и физическата близост могат да преодолят всяко препятствие. Така че ако с половинката ви все още имате желание за интимност, не бързайте да се разделяте, това означава, че отношенията ви са здрави.



Готови сте на компромиси един за друг

Щом имате желание да постигате баланс и да търсите златната среда, определено има надежда за брака ви. Ако сте готови да отстъпвате, то връзката ви все още е здрава.

Виждате предимствата на брака си

Обикновено когато партньорите са твърдо решени да се разделят, те спират да виждат положителните страни на брака си. Но в случай, че вие ги оценявате и преценявате като важни, то тогава е много рано да обмисляте развод, любовта ви има нужда от още един шанс.



Опитвате нови неща заедно

Ако бракът ви все още е изпълнен с вълнуващи нови преживявания, споделени моменти и има как да бъде внесен свежест в него, то тогава би било грях да го разтрогвате. Правите ли планове да опитате нещо ново заедно? Нямате никаква нужда от развод, защото сте готови да видите партньора си в нова, може би много по-добра, светлина.

Не сте спрели да се усмихвате

Докато бракът не е помрачил усмивката ви, той е жив. И заслужава да повярвате повече в него. Причините да се усмихвате може да са много – еднаквото ви чувство за хумор, способността на партньора да ви изненадва или да се шегува... Всичко това е прекрасно, не го губете заради временни проблеми.

Имате различни хобита

Хобитата понякога наистина спасяват бракове. Ако вие и половинката ви имате различни занимания, с които обичате да се развличате, трябва да знаете, че това е много ценно. Времето, прекарано по отделно, е също толкова полезно, колкото и моментите, споделени заедно. Щом имате шанса да се развивате като личност в този брак, не го разваляйте.

Имате си безусловно доверие

Това е едно от най-важните условия за здрава връзка и дълъг семеен живот. Докато с партньора ви си имате доверие и можете да делите всичко, бракът ви е жив. Единствено браковите без доверие са обречени.



Изпитвате взаимно уважение

Уважението е също толкова важно, колкото и доверието, че дори може би и повече. Защото доверие може да бъде изградено отново, но с уважението е много по-трудно. Ако то е налице при вас, по-добре не обмисляйте развод.

Готови сте да решавате проблеми заедно

Това е индикация, че все още имате вяра в партньора си и намирате, че той е способен да ви бъде опора. Не забравяйте, че никой не е съвършен, позволете на половинката си да греши. Важното е желанието ви да се справяте с трудностите заедно, защото знаете, че те са временни.

Помежду ви има силна връзка

Съвсем естествено е отношенията между съпрузите да се задълбочават с времето. Но това не означава, че се случва при всички. Ако при вас е така и усещате половинката си като част от вас, то трябва да знаете, че сте истински щастливци и мисълта за развод трябва да е далеч от вас. Тази сплотеност може да спаси брака, каквито и различия да имат партньорите.

Възприемате брака си като приоритет

Може дори и да не го осъзнавате, но ако неволно усетите, че подреждате живота си според нуждите на брака, то нищо не е загубено.

Ако не сте се оженили твърде млади

Ако сте казали „Да“ на половинката си в доста по-зряла възраст, а не в следствие на луда младежка любов, значи решението ви да се съюзите с този човек е било осъзнато и добре обмислено. Много двойки, които сключват брак твърде млади, с времето разбират, че са сгрешили, но ако това не е вашият случай – то е имало защо да се ожените и си заслужава да помислите повече, преди да податете молба за развод.



Имате сходни цели в живота

И най-вече във финансов аспект. Парите често се оказват една от основните причини за развод, колкото и нелепо да звучи. Но ако при вас има разбирателство, относно управлението на финансите в брака и имате сходни цели в живота, то съюзът ви все още е здрав и няма нужда от обмисляне на развод.

Можете да се похвалите с добро здраве

Изненадахме ли ви? Истината е, че здравето, както физическото така и менталното, е един от най-важните фактори за пълноценен живот и щастлив брак. Ако и вие, и партньорът ви може да се похвалите с добро здраве, то всички останали проблеми са разрешими.

Четете още: Заедно са! Бен Афлек наистина целуна Джей Ло пред всички (снимка)