4 признака, че мъжът е емоционално недостъпен

12 октомври 2011 | 12:42
60331
18
18

Ако се срещаме с някого от известно време, но имаме усещането, че не можем да задълбочим взаимоотношенията си, проблемът може би е в това, че мъжът е емоционално недостъпен.

За да си обясним по-добре какво означава това, ето списък с няколко предупредителни признака, които показват, че мъжът не може да се обвърже емоционално на този етап.

Това от своя страна може да се окаже сериозно препятствие за създаването на здрава, продължителна връзка.

Не говори за чувствата си

Не всички мъже обичат да говорят за чувствата си. Всъщност много от тях имат нужда от упорито подтикване, за да се разкрият. Но, ако в нашия случай мъжът отказва да ни допусне до себе си или, още по-лошото, се затваря още повече винаги, когато се опитваме да намерим начин да разберем какво се случва в главата му, развитието на взаимоотношенията ни ще бъде много труден, а може би дори невъзможен процес, пише tia.bg.

Издигането на стени е безпогрешен знак, че мъжът е емоционално недостъпен. Можем да вложим толкова време и енергия, опитвайки се да отгатнем какво му има и защо е в лошо настроение, но в крайна сметка, рано или късно, той или трябва да се отвори, или да се разделим.

Не знаем нищо за миналото му

Заедно с отказа да сподели чувствата си, е възможно мъжът да крие и това кой е, откъде идва и какво е правил с живота си досега – а това е като да носи неонов надпис на челото си „емоционално недостъпен”. Може понякога да споменава откъслечни факти от миналото си, но, ако никога не ни разкрива кой всъщност е той, как изобщо можем да го опознаем?

Някои хора по-бавно разкриват същността си, но, ако този мъж е емоционално недостъпен, никога няма да получим ясна представа какво го е превърнало в това, което е днес. В началото може да ни се стори мрачен и мистериозен, но истината е, че това бързо ще спре да ни се струва привлекателно.

Мрази да обсъжда въпроси относно връзката ни

Емоционално недостъпният мъж не проявява какъвто и да е интерес да говори за връзката. Всички опити, които правим, за да го накараме да обсъдим важните неща около взаимоотношенията ни, ще бъдат посрещнати с мълчание или с безсмислено мърморене. Този проблем може да се окаже изключително труден за справяне, защото никога няма да имаме ясна представа какво всъщност значим за този мъж и дали той има желание наистина да се посвети на връзката ни. Да не споменаваме и възможността да станем параноични и да го накараме да ни напусне. Ако не иска да говори за връзката, никога няма да разберем дали е щастлив или не с нас, нито дали чувствата му са силни като нашите.

Дава необвързващи отговори

Ако открием, че на повечето конкретни въпроси отговаря с ”може би”, мъжът вероятно е емоционално дистанциран, което може да се окаже червено знаме за връзката. Неспособността да се обвърже с нищо – планове, мнения, решението дали ще дойде у нас вечерта или не – означава, че той не може (или няма) да ни допусне достатъчно близо, за да създадем истинска връзка. „Може би” е отговор, подходящ, ако ни питат дали искаме още десерт - „Може би ще хапна още малко по-късно”. Но определено не е добър отговор, ако питаме мъжа до себе си дали иска да вечеряме заедно или още по-лошо, дали иска да заживеем заедно.

Емоционалната недостъпност значи, че той винаги ще е дистанциран, а не ентусиазиран относно случващото се във взаимоотношенията ни. И, ако не искаме да бъдем завинаги на тъмно, е по-добре да премислим дали си заслужава да продължаваме тази връзка.

Още по темата

Коментари

18 Дедовия
  14 октомври 2011 | 04:09 отговор
 

въпроса ми е защо все мъжа трябва да е виновен ??? то е до човека бе картофи нз мъж или жена е майка ви феминистка долна подла

 
17 up
  13 октомври 2011 | 14:55 отговор
 

ima i takiva jeni, li4no poznavam takiva

 
16 Илиев
  13 октомври 2011 | 01:44 отговор
 

Аз мисля,че описахте всички мъже в тази статия като емоционално недостъпни.

 
15 Ралица
  13 октомври 2011 | 00:34 отговор
 

Аман от такива, които се мислят за големи психолози.Във леглото, извън леглото. Много ти разбира на теб главата. А за статията, има някои верни неща, но като цяло няма да е зле да си отварят учебниците преди да ги пишат тези неща. Тук има прекалено много хора, които съвсем наивно се вързват на подобна информация и си мислят, че тя отговаря на истината, а това изобщо не е така.

 
14 Кристина
  12 октомври 2011 | 23:53 отговор
 

До 11, лош ви е анализът. Опитайте пак, защото не ви се получи.

 
13 dam
  12 октомври 2011 | 22:58 отговор
 

po skoro tova sa emozionalni amebi,ot li4en opit vi savetvam bqgaite ot takiva maje!

 
12 уъзтй
  12 октомври 2011 | 22:49 отговор
 

имах такъв тип в една "връзка" и тя разбира се приключи и слава богу.Ако един мъж се държи така дълго време е комплексар и дълго време не траят нещата!

 
11 do Kristina
  12 октомври 2011 | 20:45 отговор
 

A takiva kato teb dori da sa dobri v legloto, ne sa tolerirani izvan nego!

 
10 Лолита до WatDaFax
  12 октомври 2011 | 17:52 отговор
 

Дано поне ти си разбрал какво си се опитал да кажеш. Разпокъсана мисъл, неподредена... Започнати изречения, уж с идеята да кажат нещо и прекъснати по средата с недовършена, недоизказана или направо липсваща мисъл в тях... Като цяло поне ми стана ясно, че изобщо не си разбрал за какво се говори в статията.

 
9 Лолита до ouydu
  12 октомври 2011 | 17:51 отговор
 

Пишеш глупости. Как ще обичаш някого, когото не познаваш? Няма такива филми. Някой да си мисли: "О, аз ще се държа непостъпно, пък тя ако наистина ме обича, ще ме накара да се отпусна." Да де, ама нали, за да те заобича и за да разбере дали си струва да те обича и да проявява търпение, първо трябва да те познава. Не мислиш изобщо като пишеш.

 

Добави Коментар

Най-четени