Автор
Woman.bg

4 признака, че мъжът е емоционално недостъпен

Ако се срещаме с някого от известно време, но имаме усещането, че не можем да задълбочим взаимоотношенията си, проблемът може би е в това, че мъжът е емоционално недостъпен.

За да си обясним по-добре какво означава това, ето списък с няколко предупредителни признака, които показват, че мъжът не може да се обвърже емоционално на този етап.

Това от своя страна може да се окаже сериозно препятствие за създаването на здрава, продължителна връзка.

Не говори за чувствата си

Не всички мъже обичат да говорят за чувствата си. Всъщност много от тях имат нужда от упорито подтикване, за да се разкрият. Но, ако в нашия случай мъжът отказва да ни допусне до себе си или, още по-лошото, се затваря още повече винаги, когато се опитваме да намерим начин да разберем какво се случва в главата му, развитието на взаимоотношенията ни ще бъде много труден, а може би дори невъзможен процес, пише tia.bg.

Издигането на стени е безпогрешен знак, че мъжът е емоционално недостъпен. Можем да вложим толкова време и енергия, опитвайки се да отгатнем какво му има и защо е в лошо настроение, но в крайна сметка, рано или късно, той или трябва да се отвори, или да се разделим.

Не знаем нищо за миналото му

Заедно с отказа да сподели чувствата си, е възможно мъжът да крие и това кой е, откъде идва и какво е правил с живота си досега – а това е като да носи неонов надпис на челото си „емоционално недостъпен”. Може понякога да споменава откъслечни факти от миналото си, но, ако никога не ни разкрива кой всъщност е той, как изобщо можем да го опознаем?

Някои хора по-бавно разкриват същността си, но, ако този мъж е емоционално недостъпен, никога няма да получим ясна представа какво го е превърнало в това, което е днес. В началото може да ни се стори мрачен и мистериозен, но истината е, че това бързо ще спре да ни се струва привлекателно.

Мрази да обсъжда въпроси относно връзката ни

Емоционално недостъпният мъж не проявява какъвто и да е интерес да говори за връзката. Всички опити, които правим, за да го накараме да обсъдим важните неща около взаимоотношенията ни, ще бъдат посрещнати с мълчание или с безсмислено мърморене. Този проблем може да се окаже изключително труден за справяне, защото никога няма да имаме ясна представа какво всъщност значим за този мъж и дали той има желание наистина да се посвети на връзката ни. Да не споменаваме и възможността да станем параноични и да го накараме да ни напусне. Ако не иска да говори за връзката, никога няма да разберем дали е щастлив или не с нас, нито дали чувствата му са силни като нашите.

Дава необвързващи отговори

Ако открием, че на повечето конкретни въпроси отговаря с ”може би”, мъжът вероятно е емоционално дистанциран, което може да се окаже червено знаме за връзката. Неспособността да се обвърже с нищо – планове, мнения, решението дали ще дойде у нас вечерта или не – означава, че той не може (или няма) да ни допусне достатъчно близо, за да създадем истинска връзка. „Може би” е отговор, подходящ, ако ни питат дали искаме още десерт - „Може би ще хапна още малко по-късно”. Но определено не е добър отговор, ако питаме мъжа до себе си дали иска да вечеряме заедно или още по-лошо, дали иска да заживеем заедно.

Емоционалната недостъпност значи, че той винаги ще е дистанциран, а не ентусиазиран относно случващото се във взаимоотношенията ни. И, ако не искаме да бъдем завинаги на тъмно, е по-добре да премислим дали си заслужава да продължаваме тази връзка.