4-те етапа на брака

07 февруари 2012 | 15:25
25804
3
3

Всеки брак минава през четири етапа, обясни известният доктор по философия и психология Уали Хайман.

Според него четирите етапа на брака трябва да са познати на всеки, встъпил в семейни отношения. Първият етап продължава три години или средно, докато се родят децата. Статистиката показва, че повечето двойки след сватбата живеят поне няколко години без деца. Този период е характерен с бурни нощи и забавление, но човек трябва да е мъдър и да използва времето за укрепване на взаимното разбирателство и доверие един към друг, съветва Хайман.

              

Следващият етап идва с борбата за власт на двамата партньори. Този етап е най-кратък, преди да дойде третият. Той е централен в брачния живот на двойките. Повечето мъже и жени подобряват тяхното материално благополучие и качеството на живот. Това е най-трудното изпитание за здравината на отношенията – няколко деца, ипотечен кредит и упорита работа. Именно в този момент мнозина започват да се чудят "Това ли е целия ми живот?". Онези, които не са заздравили отношенията си в предходните етапи, най-често подават молба за развод.

Четвъртият етап авторът нарича крайъгълен камък, когато децата напускат "гнездото" и съпрузите отново остават сами. Това е отлично време за нови приключения, пътувания и изпълнение на дългогодишни фантазии и желания, пише БГНЕС.

Още по темата

Коментари

3 Rita
  28 януари 2020 | 13:38 отговор
 

Вие сте във финансовата криза, търсите пари за стартиране на собствен бизнес или плащате сметките си? Ние всички видове заеми с ниска лихва от 2% кандидатстваме сега по имейл на: (TRUSTLOAN88@GMAIL. COM) или WhatsApp Us на +1 443 281 3404

 
2 ...
  09 февруари 2012 | 10:08 отговор
 

Сигурно, защтото са семейство и живеят заедно, обичат се и.т.н

 
1 Хм
  07 февруари 2012 | 20:49 отговор
 

"Повечето мъже и жени подобряват тяхното материално благополучие" - ТЯХНОТО??? На кого? Защо им е да работят, за да подобряват благополучието на някой друг, а не СВОЕТО?

 

Добави Коментар

Най-четени