Автор
Антония Дамянова

6 признака, че носите 'венец на безбрачието' и как да се отървете от проклятието на самотата

Едва ли има жена, която да не е чувала поне веднъж в живота си изразът "венец на безбрачие". Този термин се използва в почти всички световни култури и религии. Нека да разберем какво точно означава той с помощта на енергийния терапевт, родолог и кармолог Светлана Коблучко.

В старите времена с "венец на безбрачие" окичвали символично онази жена, която не можела да се омъжи и оставала девствена до смъртта си, без да е имала връзка с мъже – на това се гледало като на истинско бедствие, а на въпросната персона лепвали званието "стара мома".

Според старите хора зад подобна съдба се криело проклятие или магия. Такива дори се практикували официално от вещери и магьосници, които налагали тежкото наказание на семейство, в което жена е разбила нечие семейство, отвеждайки със себе си чужд мъж. Ако изоставената любима умирала след това или сама посягала на живота си, тогава проклятието на безбрачието се стоварвало с всичка сила върху наследниците на прелюбодейците.



Вярвало се, че именно такова проклятие обричало потомците на самота - те така и не намирали през годините партньор, а ако го намирали, той ги изоставял.

Експерти по въпроса смятат, че подобно проклятие може да се задейства и ако една жена е силно доминираща по природа, налага мнението и авторитета си, вдъхновявайки към подобно поведение и следващите поколения. В резултат на това жените от клана подсъзнателно възприемат мъжете като опасни, избягват противоположния пол и не могат да създадат нормални семейства.



Дали короната на безбрачие е само женски проблем?

Короната на безбрачието също не е чужда на мъжете, но при тях самотата се наблюдава много по-рядко, отколкото при жените. Тук признаците са сходни – невъзможност за изграждане на семейство, лицето изглежда невидимо за противоположния пол, въпреки че външно няма деформации или други причини за игнориране. Ако възникнат връзки, най-често те са много кратки и проблемни.

Короната на безбрачие днес

Короната на безбрачие е доста мощна програма, изградена върху отрицателна енергия, натрупана от предците на потърпевшия, която не му позволява да изгради нормален личен живот. Но дори и до днес съществуват оцелели през времето ритуали за нейното премахване.

Един от най-разпространените е т.нар. ритуал на червения чаршаф – извършва се специална церемония с червен чаршаф, след която жената спи върху него в продължение на четиридесет нощи. Това я спасява от невъзможността да намери своята любяща половинка и да бъде щастлива в любовта. Съществуват и още специални церемонии за премахване на проклятието на безбрачитето, които се извършват с помощта на сватбен венец и воал, на ритуална вода и т.н.

Всички ритуали трябва да се извършват със специалист, в противен случай можете да направите грешка и да постигнете обратния резултат, влошавайки ситуацията си.



Но, имайте предвид, че ако сте били без партньор много дълго време, това съвсем не означава, че прословутата "корона" е върху вас. Много жени просто не могат да намерят сродната си душа дълго време. И има много причини за това: прекомерни изисквания, ниско самочувствие, други приоритети в живота и т.н. Много момичета сами често се програмират за негативно бъдеще или самота, защото постоянно „превъртат“ нещастни мисли в главите си. В такива случаи е необходимо да промените възгледа си за света, да помислите, да разберете прозаичните причини за липсата на половинка.

Друга причина, поради която жената е сама, е разводът. След натрупаните негативни емоции от разпаднала се връзка, жената често не иска повторение на тази болка и подсъзнателно се затваря от мъжете. С поведението и студенината си тя не позволява на никого да я доближи и в същото време страда. Има и още нещо, което може да попречи на създаването на ново семейство, и то е ако жената продължава да изпитва чувства и да поддържа връзка с бившия си партньор.

За да намерите любовта отново, трябва да се отървете от старите енергийни връзки. Премахнете съвместните снимки и всичко, което може да ви напомня за минал семеен живот, разкъсайте връзките и спомените с него. Това може да стане с изпълнението на лесен ритуал. Вземете две свещи, назовете едната с вашето име, а втората с името на бившия ви партньор, завържете ги с един конец.

Запалете свещите, потопете се в спомените от миналото, опитайте се да уловите тази връзката помежду ви и щом я усетите, прережете нишката, като си представите, че разрушавате и връзката. Изхвърлете всичко – и свещи, и конци. Това ще ви помогне да се освободите от натрупаната енергия и да продължите напред, освободени от миналото и старите рани.

Признаци, че носите "венец на безбрачие"

Ако въпреки всичките си усилия вие сте все още сами от дълго време, струва си да анализирате и да определите дали имате "корона на безбрачието". Има няколко признака на тази негативна енергийна програма:

1. Връзките ви не траят повече от два-три месеца, невъзможно е да я поддържате по-дълго време.
2. Противоположният пол ви избягва, не забелязва, въпреки че всичко е наред с външния ви вид.
3. Майка ви никога не е била омъжвана, а също така не е успяла да изгради дълготрайна връзка с никого и живее сама.
4. Не сте успели да се срещнете с никого повече от 2 години.
5. Не можете да допуснете партньор за връзка в живота си, защото постоянно се случват някакви събития, които пречат на това.
6. Вие лично никога не сте изпитвали любовни чувства, не сте се привързвали сериозно към никого.

Само един признак от горепосочените все още не означава, че има някакъв проблем, но наличието на два или три в списъка вече са причина за по-подробно проучване на проблема и контакт със специалист. Професионалистът е в състояние да коригира ситуацията и да даде възможност за по-добър живот.

Четете още: 7 признака, че на мъжа до вас му е направена магия