На какво да заложите, за да го спечелите - на чифт обувки с висок ток или на най-новото червено червило? Aктрябва да изберете само едно от двете неща, анкета показва, че изборът на червено червило е по-добрата опция.

В запитване, направено неотдавна, в което са участвали над 24 000 мъже и жени, 88% от запитаните казват, че впечатление остава усмивката на тази, с която излизат на първа среща, а само 12 % твърдят, че това са високите токчета. И като се прибави малко червено червило на устните, които се усмихват, привличането ще е още по-голямо, твърди анкетата от университета в Манчестър, предаде БГНЕС.

При изследването учените наблюдавали движението на очите на 50 мъже и установили, че в 10-те секунди при срещата на жена за първи път, мъжете изразходват половината от времето, гледайки я в устните. Ако жената има и червило, става още по-трудно мъжкият поглед да бъде отклонен. Ако червилото е розово, то може да привлече вниманието за 6,7 секунди, а ако е червено, тогава вниманието се задържа за 7,3 секунди.