Честият секс състарява? Наистина ли трябва да намалим любовта, за да удължим живота си?

27 ноември 2022 | 09:17
17540
10
Снимки: Pixabay, Pexels
10

Изглежда вече знаем достатъчно факти за секса и се стараем активно да прилагаме много съвети и знания в интимния си живот. Всеки път обаче се сблъскваме с нови, кое от кое по-изненадващи, открития.

Склонни сме да мислим, че сексът ни зарежда с енергия и ни прави по-млади и красиви. Но! Има мнение, че човек остарявал по-бързо, акочесто правел секс. Не искате да повярвате, но...

До това не особено приятно заключение стигнали бразилски учени. След какво, ще попитате? След тестване. На плъхове. За изследването били избрани 80 мъжки плъха. След това те били разделени на групи, които доживели до 3, 6, 12 и 24 месеца. Всяка група била разделена на две подгрупи – в едната били добавени женски за разплод, в другата – не.

Там, където не били добавени женските, мъжките плъхове живели по-дълго. Причината за това е, че размножаващите се плъхове показали по-високо ниво на клетъчно окисление. Така учените стигнали до заклучението, че сексуалната активност, поради консумацията на енергия, може да засили този нежелан ефект.

Бразилските учени обосновават резултатите с това, че човешкото тяло има ограничено количество енергия, което се изразходва предимно за поддържане на метаболизма и регенерацията. Ако тук се добави и сексуалната активност, тогава човек ще се изтощи енергийно и ще започне да старее по-бързо, смятат те. Наистина ли е необходимо да намалим количеството секс, за да удължим живота си?!

Руски специалисти имат далеч по-различно от това на бразилските си колеги мнение по въпроса. И със сигурност то се отнася доста повече за хората, отколкото за плъховете. И с право, защото мнението на експерт-психолога, консултант в областта на сексологията - Александър Иванов, споделено пред Wday.ru, ще ви успокои.

Според него връзката между двама влюбени естествено води рано или късно до секс, вследствие на което се събират да живеят заедно. Отношенията преди сексуалния контакт и след началото на съвместния интимен живот са напълно различни, но това е отделна тема за обсъждане.

Ако партньорите хармонично се доближават един до друг по отношение на темперамент, сексуална активност, изпитват чувства един към друг, подобни на любовта, отворени са помежду си и не се страхуват да признават на партньора своите желания и нежелания, тогава техният сексуален живот неизбежно ще бъде обогатен, изпълнен с нови цветове и впечатления един от друг.В тази връзка експертът е категоричен – сексуалната активност не състарява, а напротив, подмладява тялото. Страхотно е, ако и двамата партньори изпитват оргазъм при всяка своя креватна среща, това е правилният край. По време на оргазъм в кръвообращението се освобождава голямо количество специални вещества, необходими на тялото ни, за да функционира правилно, отбелязва той.

Това несравнимо удоволствие задейства механизми, които предотвратяват стареенето, повяхването на тялото както на мъжете, така и на жените, помага за освобождаване от натрупания стрес, намаляване на тревожността и др., допълва още експертът.

Но и при секса важи правилото, че всяко прекалено нещо е вредно. Тук обаче става въпрос за изкривяване на сексуалното поведение, което също е отделна тема.

На базата на всичко гореказано специалистът дава следните препоръки:

1. Разменяйте интимни ласки само с човек, когото силно обичате.
2. Не се страхувайте да говорите за чувствата, желанията и съмненията си с партньора си.
3. Ако държите на връзката си, позволете си експерименти с любимия. Това ще разнообрази сексуалния ви живот и ще го направи по-вълнуващ и интересен.
4. Не се срамувайте един от друг, старайте се да демонстрирате чувствата си не само в леглото. И тогава в живота ви ще се формира баланс и хармония, които неминуемо ще дадат отражение върху здравето, външния вид и излъчване.

Четете още: Ако един мъж не уважава жена си, късметът се отвръща от него. Защо се случва това?

 


Още по темата

Коментари

10
  18 декември 2022 | 15:31 отговор
 

Я пишете от 16 до 40 секса как е вреден ли е толкова колкото от 30 До 50 или 60 интересно какво ще ви хрумне да пишете големите разбирачи сексолози доктори и маняци

 
9
  18 декември 2022 | 15:30 отговор
 

Затворете и животните та да спите спокойно както и при нас хората

 
8
  18 декември 2022 | 15:28 отговор
 

Ей неспирсте да пишете глупости само само да има кво да се напише секса увеличава начинът на живот и се лекуват много болести научно доказано е само пишете колкото да не заспите без секс жената се разболява както и при мажат важи същото няма секс няма стимул няма живот вземе да кастрирате и животните да мирясате глупаци чудите се кво да пишете само после хората що било болни от вашите съвети и диети които не са правилни запомнете го зависници долни следете животните

 
7
  28 ноември 2022 | 21:19 отговор
 

АБСТРАХИРАЙТЕ СЕ ОТ ТОВА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО С ФЕНТЪЗИ ИГРИТЕ, А И ДА СПЕЧЕЛЕТЕ НАГРАДИ И РЕАЛНИ ПАРИ КАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ САМО ОНЛАЙН! F A N T A S Y D N L . F R E E . B G

 
6 Вилиана Миделиева
  28 ноември 2022 | 14:54 отговор
 

Без любо*в и Без Сек*са да това Глупости!? Простотиията без по-добре Сек*са никога. никога няма много любов!? ААА Това е в проститутки вярно наистина така е!?

 
5 Руди Денч
  28 ноември 2022 | 14:53 отговор
 

Секса любов ли е?!

 
4 KAPUTA
  28 ноември 2022 | 05:39 отговор
 

BIITE SI 4EKII BOI DO POSINQWANE HI HI TO I BEZ TUI WE4E SAMO TATUIRANI NARKOMANKI ILI ONAQ S TROTONETKATA GRABWAITE I FIY

 
3 РЕДОВНИЯ СЕКС ПОДМЛАДЯВА!
  27 ноември 2022 | 17:29 отговор
 

Честият секс състарява? Наистина ли трябва да намалим любовта, за да удължим живота си? ГОЛЯМА ГЛУПОСТ Е ПУБЛИКАЦИЯТА! Аз съм на 76 години. От 12 годишен правя редовен секс всеки ден, до днешен ден. Ако ме видите как изглеждам ще кажете че съм на петдесет години. РЕДОВНИЯТ ЕСК ПОДМЛАДЯВА!

 
2
  27 ноември 2022 | 13:07 отговор
 

руски-бразилски, фани едните, фани другите и удри удри удри с тех травеститет-дебили от вомана

 
1
  27 ноември 2022 | 11:46 отговор
 

АБСТРАХИРАЙТЕ СЕ ОТ ТОВА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО С ФЕНТЪЗИ ИГРИТЕ, А И ДА СПЕЧЕЛЕТЕ НАГРАДИ И РЕАЛНИ ПАРИ КАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ САМО ОНЛАЙН! F A N T A S Y D N L . F R E E . B G

 

Добави Коментар

Най-четени