Автор
Христина Кирилова

Да разгадаем смесените сигнали: 10 причини той никога да не ви пише пръв, но да отговаря веднага

В днешно време социалните мрежи са неизменна част от любовния ни живот, което невинаги е за хубаво. Все повече използваме чатове, вместо да използваме класическите разговори по телефона. Дори заместваме срещите на живо с видеоразговори. Колкото и да не звучи добре обаче, трябва да свикваме с особеностите на времената, в които живеем. И така - защо той никога не ви пише пръв, но когато вие го направите, отговаря веднага.

Знаем, че когато сме под влияние на емоциите и желанието да бъдем с определен човек, реалистичната ни преценка за ситуацията помежду ни често се поизкривява. Като цяло е възприето, че липсата на инициатива от страна на мъжа не е добър знак, но това невинаги е правилно схващане. Фактът, че той не ви търси пръв и не ви обсипва с внимание, освен ако вие не го потърсите, означава ли, че няма интерес и е обсебен от друга? Всъщност не.

Да, за жените е трудно да направят първата крачка и всяка би предпочела инициативата да идва от мъжа. Свикнали сте да чувате, че ако той искаше да ви потърси, щеше да го направи, но това не важи в абсолютно всеки случай и не е правило без изключения. Ето кои са 10-те причини, заради които той не ви търси, но когато вие му пишете, сякаш само това е чакал:

Не е достатъчно сигурен в своите и вашите чувства

Мъжете не са чак толкова смели, колкото си мислите, че трябва да бъдат, когато не са сигурни в чувствата и намеренията на човека от другата страна. Ако не сте заявили ясно желанието си за близост и не сте изпратили директни сигнали, че искате да продължите отношенията си, то тогава той ще бъде обран и много внимателен. Напълно е възможно дори да ви игнорира, ако е минал през травмиращ период като раздяла или развод, и не е сигурен дали е готов за нови отношения.

Лошият му опит или рязкото ви поведение

Напълно е възможно в желанието си нещата да се случат по-бързо, да сте казали или направили нещо, което да го е изплашило. Мъжете не обичат да бъдат притискани, когато отношенията са в началния си период. Ако усетят дори най-малкият признак на натиск от ваша страна, това може да ги накара да не ви потърсят повече. Както вече споменахме, вината може да не е във вас, а в горчивия опит на човека. В случай, че сте разбрали за травмиращо събитие в живота му, просто се оттеглете и го направете, докато не сте се влюбили.

Няма ви доверие или се страхува, че ще го нараните

Ако мъжът усети, че сте склонни да разказвате всяко свое преживяване на близките си приятели до най-малката подробност, той ще се отдръпне. Кой би искал да бъде обект на клюки? Замислете се дали не сте казали нещо, което да го е наранило. Мъжете са чувствителни, когато става дума за женската оценка. Ако сте го накарали да се чувства не достатъчно добър, той просто ще изчезне.

Той няма сериозни намерения

И причината не е във вас, а в периода от живота, в който се намира мъжът. Понякога господата не искат да поемат отговорност и ангажименти, единствено да се разтоварват от тях. При всички случаи обаче, той е длъжен да ви го каже, ако не го направи, то тогава не сте изпуснали мъж за милиони.

Обиден е

Или пък разстроен, несъгласен с вас за нещо и с мълчанието си ви го показва. Иска да ви покаже своята независимост и да ви напомни, че няма проблем да се дистанцира от вас. В такъв случай вашата инициатива има положителен ефект и е добре да започнете разговор директно по темата.

Има и други жени около него и не му се налага да търси никоя

Да, има такива мъже, които подобно на момичетата, просто се радват на вниманието на другите, защото го получават. Този тип може да ви накара постоянно да се чудите дали сте достатъчно добри, дали сте достойни за него и да ви държи в неведение за чувствата си. Бягайте надалеч - такъв мъж не заслужава нито една жена.

Той просто не може да отказва

В старанието си да не ви обиди, мъжът може да ви отговаря винаги, заради възпитанието си, но без да осъзнава, че по този начин ви изпраща смесени сигнали. Да, той не иска да ви загуби като опция, но не е вашият човек, вината - също. Направете си услуга и не го търсете, заслужавате много повече.

И все пак - може и да е обвързан

Но умишлено да го прикрива, защото не е щастлив или му е нужно забавление. В такъв случай той ще поддържа дистанция с вас, но в никакъв случай няма да иска да ви загуби. С удоволствие ще ви отговори, дори може да ви предложи среща и незабравими нощи, но дотам.

О, времена. О, стандарти.

Липсата на мъжка инициатива не е рядко явление в днешно време и грешката на жените е, че вече я приемат за нещо нормално и все повече свикват да бъдат активната страна. Отношения, изградени на тази база, никога няма да ви донесат нещо добро. Излезте и потърсете истински мъж.

Срам го е

Да, има и такива мъже, колкото и необичайно да звучи. Той може да ви наблюдава с възхищение, може и да му пише на челото колко много ви харесва. Може да го показва с неволни действия, но срамът да ви потърси и да заяви желанията си към вас, просто може да стопира всичко. В тази ситуация вашата активност се възприема от него като благословия и веднага щом се отпусне малко и се почувства в безопасност, вие ще получите неговата истинска, мъжка инициатива.

Четете още: 5 звездни мъже, които изоставиха жените си заради по-младите си любовници