Пролет без любов е като песен без думи. Но какво да се прави, ако сексуалният ви живот от много време не е претърпявал никакви промени?

Като по предварително написан сценарий вие изигравате една добре позната и вече доста омръзнала ви пиеса с вече известен край и си мечтаете любимият ви да забележи, че навън е пролет и че тя не е само сезонът, в който се попълват данъчни декларации, но и прекрасен повод да опитате нещо ново. Предлагаме ви няколко съвета, с чиято помощ да вдъхнете нов живот на интимните си отношения.



Домашно модно ревю

Колкото и банална да ви звучи житейската истина, че мъжете обичат с очите си, несъмнено е, че това правило важи. За да превърнете уморения си съпруг в страстен любовник не е нужно да отидете на психолог с риторичния въпрос “как да върна секса в съпружеското ни легло?”.

Просто помислете – цяла седмица красотата и сексапилът ви биват оценени само от колегите ви в службата, докато спътникът ви в живота успява да ви види в пълния ви блясък само сутрин, и то за малко, преди да излезете за работа.

Въведете си домашен “дрес-код” и не се срамувайте да зарадвате любимия си с романтични или дори провокативни тоалети. Къси поли или рокли с цепка, дълбоко деколте или полупрозрачна блуза – изберете дрехите си според вкуса си и според предпочитанията на мъжа ви. Най-важното е да го правите систематично. Навън може все още да е хладно, но пикантните тоалети със сигурност ще разгорещят обстановката вкъщи.

Фигурно пързаляне, смесени двойки

След няколко години редовни излизания на пикник с приятели и спокойни вечери при роднините дори и най-страстната влюбена двойка може да се превърне в много симпатично, но абсолютно безполово дуо. В живота на един зрял и отворен за света човек има толкова много интересни неща, нищо чудно, че той много скоро може да забрави защо е започнал връзка с половинката си и защо изобщо са решили да живеят заедно. Но ще върнете предишната страст с помощта на общо увлечение.

Измислете някакво наистина “обединяващо” ви като мъж и жена занимание. Няма да стане лесно, нито веднага, но си заслужава.

Добър пример за това е безумният брой романтични истории на двойки фигуристи или танцьори. Ако не успеете да замъкнете половинката си на курс по танци, потанцувайте с него на рождения ден на баба му. Крайно време е да му напомните къде се намира талията ви, както и самата вие да усетите под дланта си силата на неговото мъжко рамо.

Прости движения

Абсолютно ясно е какво е превърнало секса от основно доказателство на любовта ви в стандартно и досадно мероприятие. В началото не сте пестили нито време, нито внимание един за друг. Вместо да се оплаквате с часове на приятелките си колко е скучен животът ви, посветете тези часове на любимия си. Като го изпращате за работа вместо с кратка целувчица за довиждане го дарете с най-еротичната си и страстна целувка. Сменете SMS-шаблоните в телефона си и вместо “ще се прибера скоро” и “купи хляб” запазете нещо по-игриво, като например “след вечеря те очаква стриптийз”.