Автор
Весела Георгиева

Мъжкото влюбване в четири невероятни фази

Ех, любов! Всички мечтаем за нея. Е, вижте как се случва процесът при представителите на силния пол. И имайте предвид, че съвсем не протича толкова скоростно, колкото вие си мислите.

При повечето мъже процесът на влюбването преминава точно през 4 фази, пише obekti.bg. Вижте кои са те!

Физическата фаза
При нея от най-голямо значение са външността и физическото, или сексуалното привличане. Мъжът „души“ жената в истинския смисъл на думата и търси химията. Намира я за вълнуваща и атрактивна и в тази фаза дори може да прави секс с нея, без да има чувства. Следва емоционалната фаза...

Емоционалната фаза
Тя идва след първоначалното физическо привличане. Постепенно той се чувства все по-привлечен от жената и като човек, и техните разговори започват да му липсват. Мисли си за прекараното време заедно и за емоциите, които е изпитал. Чувства, че започва да се привързва и дори да ревнува, когато тя говори за други мъже.

Умствената фаза
Леле! Вече е хлътнал до уши – но все още не е влюбен. На този етап много мъже започват да си правят равносметка и съзнателно или несъзнателно сравняват нейните качества и ценностна система със своите. Проверяват дали двамата си пасват и като характери. Открият ли достатъчно общи черти, сходства и прилики във възгледите, преминават към последната фаза.

Духовната фаза
Последната фаза, през която преминават както мъжете, така и жените, е духовната. След като успешно я преодолеете, вече може да се смятате за двойка. Сега мъжът е готов да започне сериозна връзка с дамата на сърцето си и между двамата може да се зароди истинска любов. Предстои им да събират красиви съвместни преживявания и да задълбочават отношенията си, а по този начин да градят и общото си бъдеще.

Ако стигнете до последната от четирите фази, връзката ви наистина става сериозна.