Казват, че колкото повече време отлежава виното, толкова по-хубаво става то. И ако има нещо друго, за което същото това правило може да важи с пълна сила, то това безспорно е жената.

Както се вика, на 20 години имаш лицето, което ти е подарило природата, а на 40+ имаш лицето, което си заслужила. А днес все повече мъже започват да оценяват предимствата от това да общуват по-често с по-зрели жени, залагайки на интимни връзки именно с такива дами. Защо ли?

Жената на 40+ уважава партньора си

Колкото е по-млада жената, толкова по-безгрижно се държи във връзката, пренебрегвайки мнението на партньора. Нищо не ѝ струва да го прекъсне, да му вземе думата, да изрази бурно своето мнение, дори когато не е права. Зрялата жена знае, че всеки човек има правото да се изкаже и винаги слуша внимателно мнението на партньора си. Дори когато той не е съвсем прав, тя ще намери нужните думи, за да го разубеди, без да наранява самолюбието му.



Жената на 40+ уважава себе си и личното си пространство

Само човек, който уважава себе си, може да уважава други. Зрялата жена разбира много добре, че мъжът има право на свои увлечения, приятели, хобита. Тя няма да се опитва да го контролира и превъзпитава, ще му даде свобода – и той ще ѝ бъде искрено признателен за това. Освен това зрялата жена винаги има с какво да си запълни времето – има си задължения, работа и увлечения. Затова тя няма да изисква от кавалера си постоянно внимание, тормозейки го с безсмислените си капризи.

Жената на 40+ е страхотна домакиня

И умее да си разпределя времето. В по-ранния си етап от живота често се затрупва с всичко наведнъж – домакинство, учене, работа, деца. С възрастта обаче жената се учи да си разпределя практично времето, давайки предимство на приоритетите си. А това определено облекчава живота ѝ.



Жената на 40+ се държи мъдро във връзката

Общуването с противоположния пол винаги дава предпоставки за разногласия, спорове и караници. В по-неопитните си години всички възприемаме нещата твърде емоционално и това до голяма степен пречи на взаимното разбиране. Зрялата жена подхожда към общуването по-спокойно и осмислено и това ѝ помага да избегне редица разногласия и конфликти с партньора.

Жената на 40+ знае какво иска

На 20 и 30 години сякаш се все се надпреварваме в маратон „кой пръв“ да си хване гадже, да се омъжи, да роди дете. Междувременно трябва и да завършиш висше образование, да си намериш работа, да изкараш стаж в професията си, да се отракаш в домакинските задължения, а на фона на всичко и деца да гледаш... За една зряла жена по-голямата част от тези въпроси са вече приключили. Тя не участва в надпреварване, а най-сетне има възможността да се отпусне и да се наслади пълноценно на живота – без да пречи на удоволствието на мъжа до нея.

Жената на 40+ умее да се вслушва, да разбира, да бъде отговорна, тя цени обективно мъжа, без да иска от него повече, отколкото той би могъл да ѝ даде. И е готова във всеки един момент да помогне морално или материално. С такава жена връзка се изгражда леко и непринудено, категорични са психолозите.

И на финал едно важно уточнение! Понятието 40+ спокойно може да се отнася и за по-млади дами с по-улегнала мисъл и зрял поглед над живота и отношенията. Животът е толкова многолик и пъстър, че едва ли можем да си позволи така лесно да определяме качествата на някого според възрастта му. Има редица други фактори, които влияят върху оформянето на лечността и характера на даден човек. Но... все пак... времето е много добър учител, а една мъдра, препатила и знаеща какво иска от живота жена винаги е по-привлекателна и секси в очите на един умен мъж.

Четете още: Ето защо по-младите мъже се влюбват до полуда в жените над 40