Автор
Христина Кирилова

Заради афера: Пропилях 20 години от живота си и загубих мъжа си, децата си и работата си

Аферата е действие, което може да ни донесе мимолетна радост, тръпка и дори, според мнозина, да повлияе положително на брака, но от друга страна може и да се окаже най-голямата грешка в живота ни. Както се е случило с главната героиня в днешната ни история:

"В началото всичко беше просто секс. Срещнах мъж, който беше толкова самоуверен и решителен, не можех да му устоя. Страстта ни беше толкова силна, че с времето се отказах от всичко, за да бъда с него. В името на невероятния ни секс. Много пъти опитах да избягам, да не общувам с него, да го забравя, но така и не успях да си тръгна веднъж завинаги.

Той е почти 20 години по-възрастен от мен, запознахме се, когато постъпих на първата си работа, а той ми беше шеф. Тогава бях само на 22 и необвързана, но бях силно привлечена от него и въпреки че той беше женен, започнахме връзка или по-точно афера. Споделяше ми, че отношенията със съпругата му не вървят гладко, но аз приемах случващото се между нас като забавления и никога не съм имала сериозни намерения към него.

В онези години бях напълно устремена да изградя бъдещето си и да се развивам в кариерата и дори не предполагах, че аферата ни ще продължи цели 20 години.

С течение на времето връзката ни се задълбочи, в мен се зародиха чувства към него. Никога не ми е обещавал, че ще напусне съпругата си, заради мен, но някак дълбоко в душата си сякаш се надявах и очаквах това да се случи. Усещах, че мога да го накарам да ме обикне и да сложи край на брака си.

През годините се привързвах все повече към него и в един момент осъзнах, че дори мисълта да го загубя ме ужасява.

Днес, 20 години по-късно, разбирам че съм му дала целия си живот и съм пожертвала собственото си бъдеще и развитие в името на нашата страст. Отказвах много добри предложения за работа и отклонявах всякакви възможности за професионално развитие, само за да бъда близо до него и да не напускам. Не си позволих да срещна друг мъж, да сключа брак и да имам деца.

Сега се ужасявам, че заради напразни надежди е твърде късно да поема контрол над живота си и да създам семейство", Л.

Съветът на специалист:

На 42 години животът ти не е приключил. Първата, много важна, крачка е, че си осъзнала, че отношенията ти с този мъж нямат никакво бъдеще. Да, отнело ти е 20 години, за да стигнеш до тази истина, но приеми това като ново начало, а не като край.

Предстои да извлечеш още много поуки и уроци от тази връзка. Ще разбереш какво искаш и очакваш от живота, няма нищо по-хубаво от това. Сега е най-добрият момент да започнеш живота, който искаш да живееш и предстои да изпиташ огромно щастие от това.

Четете още: Карти таро ми разкриха, че той ми изневерява. Оказа се истина...