Автор
Теодор Муховски

10 подаръка, които никога не трябва да подаряваме, а го правим

Стресът от пазаруването на подаръци може наистина да помрачи празничния дух. Измислянето на перфектния подарък за всеки създава голямо напрежение, а една грешна стъпка може да обиди или да злепостави получателя.

За да сте сигурни, че не сте човекът, който разваля празника, избягвайте да подарявате следните подаръци.

Бельо

Бельото или бельото може да е секси подарък за партньора, но го запазете единствено за Свети Валентин. Отварянето на тези пикантни артикули сред семейството и приятелите е меко казано неловко.

Сувенири

Може би си мислите, че е хубаво да покажете на любимия човек, че сте мислили за него по време на скорошната ваканция. В действителност обаче никой не иска сувенир от пътуване, което не е предприел - особено ако това е кичозен ключодържател, магнитче или миниатюрна регистрационна табела с неговото име.

Домашни любимци



Решението за осиновяване на домашен любимец изисква време, размисъл и планиране. Не всеки е готов за тази отговорност, а подаряването на домашен любимец задължава получателя да се грижи за животното с години.

Облекло

Всеки човек има уникален стил. Купуването на дрехи за някой друг е трудно и винаги съществува риск да изберете грешен размер, който може да обиди подаряващия.

CD и DVD

Някога модерен филм или албум е бил идеалният подарък за приятел. Но с разрастването на услугите за стрийминг и цифровите изтегляния CD и DVD вече са остарели реликви, които хората се чудят къде да поставят.

Пари в брой



Малките деца може и да се зарадват банкнотата в чорапа си, но парите в брой са безвкусен подарък за възрастните. Ако наистина ви липсва друга идея, вместо това измислете карта или ваучер за подарък.

За домакинството

Разходите за обикновени предмети като тоалетна хартия, почистващи препарати и хранителни стоки определено се увеличават, но това не е извинение да купувате битови стоки от първа необходимост като "подарък". Освен това получателят може да си помисли, че намеквате, че поддържа мръсно или зле управлявано домакинство.

Свещи



Подаръкът на свещ казва "ние не сме толкова близки". Няма нищо лошо в това да подарите свещ на познат или колега, но ако познавате добре човека, помислете за нещо по-лично.

Членство във фитнес зала

Дори и да имате добри намерения, записването на някого за месечен абонамент за фитнес зала може да има негативен оттенък. Освен, че може да ви обиди, членството във фитнес залата служи като нежелано напомняне, че трябва да влезете във форма.

Големи покупки

Възнамерявате ли да направите всичко възможно, като купите безумно скъп подарък? Може би ще искате да преосмислите този щедър жест. Има вероятност получателят сам да избере колата си, дестинацията за почивка или уредът, от когото има нужда.



Четете още: 6 неща, които не трябва да правите с прахосмукачката си