Как да поставите правилно чинии и чаши в съдомиялната? Много хора правят грешки

01 януари 2023 | 00:01
16791
3
Снимки: Unsplash, Pixabay
3

Съдомиялните машини са доста популярни и са ефикасно приложение в много домове. Тиктокърка реши да покаже на интернет потребителите, че повечето от тях неправилно подреждат чиниите и чашите в нея. Жената посочи лесен начин да се отървем от досаден проблем.

съдомиялна

Как да поставите правилно чиниите в съдомиялна?

Съдомиялните машини се намират в много домове. С тях миенето е много по-лесно и спестява време. Те се радват на голям интерес и все повече хора оценяват полезното им действие. На пръв поглед изглежда, че подреждането на съдове в тях не е трудна задача. На първо място, трябва да имате предвид, че претоварването на съдомиялната машина и неспазването на разстоянието между съдовете може да доведе до тяхното недобро измиване.

Тиктокърка реши да привлече вниманието на интернет потребителите към още един детайл. Профилът ѝ е следван от над 380 хиляди души, с които тя споделя своите трикове и съвети за почистване на дома. Тя разкри какво да правим, за да не се натрупва вода в съдовете.

@annalanier2 #kitchen original sound - CEO OF RANDOMNESS


Как правилно да подредите чашите в съдомиялната

Вероятно много хора са забелязали, че след като са отворили съдомиялната машина, водата се е събрала в чашите обърнати с главата надолу. Въпреки това, този неприятен проблем може да бъде предотвратен по лесен начин. Тиктокърката в свое видео посочи, че важна роля играе начинът, по който се подреждат чашите в съдомиялната. Обикновено във всяко устройство, както в долната, така и в горната кошница има т. нар гребени, които осигуряват стабилност на съдовете. На видеото тя обясни, че когато чашите стоят прави, те събират вода по време на миене, а разположението им не позволява да се стича по разрезите на съда.

Жената посочи, че по-доброто решение е да поставите чашите под лек ъгъл и да ги облегнете отстрани на кошницата на съдомиялната. Благодарение на това решение изчезва проблемът със събирането на вода, което винаги е досадно.

съдомиялна

Използвайки този трик, можете да спестите време, което преди е трябвало да изразходвате за старателно избърсване на мокрите съдове.

От коментарите под видеото се вижда, че много хора не са знаели за този метод преди и че са поставяли неправилно съдовете в съдомиялната. Други не бяха изненадани и заявиха, че използват този патент от години.


Четете още: Тест с пръст, чрез който може да разпознаете лошо и старо месо

Още по темата

Коментари

3 Нормална
  05 януари 2023 | 15:02 отговор
 

Оле колко малоумна статия.Изгубих време да я прочета,подведена от заглавието.Само да ви кажа,че всеки уред пристига с инструкция за ползване.Дори детето ми знае,че чашите се подреждат на предвидените за тях места, които пък"случайно"са направени от производителя,така че съдовете върху тях да бъдат под ъгъл по време на миенето...

 
2
  03 януари 2023 | 01:51 отговор
 

 
1
  02 януари 2023 | 08:22 отговор
 

ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО С ФЕНТЪЗИ ИГРИТЕ В РАЗЛИЧНИ СПОРТОВЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ СПЕЙСОВЕТЕ, А И ДА СПЕЧЕЛЕТЕ НАГРАДИ И РЕАЛНА ВЪЗМОЖНОСТ ПРОСТО ДА СЕ СЪЗТЕЗАВАТЕ С ДРУГИ ХОРА С РЕАЛНИ СПОРТИ ИГРАЧИ И ТОВА МОЖЕ ДА ВИ ДОНЕСЕ ПАРИЧНА НАГРАДА ДОКАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ КАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ САМО ОНЛАЙН ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЕТО И ГО ВЪВЕДЕТЕ В ГУГЪЛ ТЪРСАЧКАТА БЕЗ ТЯХ ВЕЧЕ СЕМЕЙСТВО НА ДНЛ ФЕНТЪЗИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ Е ПОЧТИ 2500 ФЕНТЪЗИ ЛЮБИТЕЛИ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

 

Добави Коментар

Най-четени