Автор
Теодор Муховски

Не е за вярване какво прекрасно приложение има пяната за бръснене

Пяната за бръснене е полезен помощник не само при бръснене. Известна е и с полезните си свойства, които работят добре при миене на огледалото.
Оказва се, че това не е единственото приложение, което може да се смята за нетипично. Пяната за бръснене също е чудесна за премахване на петна от червено вино.



Петната от червено вино определено са едни от най-упоритите. Червеното вино прониква в тъканта много бързо, а това е доста голям проблем, когато искаме да се отървем от виненото петно. Малко продукти могат да се справят с тези лекета, но пяната за бръснене е една от тях.

Пяна за бръснене за петна от червено вино



Чудесен начин за борба с петна от червено вино е пяната за бръснене, която вероятно всеки притежава в дома си. Ако се полеете с вино, просто нанесете пяната върху петното за 15 минути, след това изплакнете със студена вода и измийте внимателно. Петното трябва да отслабне или да изчезне напълно. След тази операция не забравяйте да го изперете в пералня. Този метод ще работи особено в случай на прясна мръсотия, така че си струва да действате колкото се може по-бързо.

Почистване с пяната за бръснене работи и с други упорити петна. Тя ще помогне и когато изцапаме тъканта с мастило и когато искаме да изчистим тапицерията.



Четете още: Само опитните домакини знаят за тези тайни функции на фурната