3 начина да изкарате хормоните и антибиотиците от пилето

01 май 2023 | 05:30
18097
4
Снимки: Pixabay
4

Пилетата, които купуваме, съдържат хормони и отрови. Но колкото и да ги избягваме, понякога ни се дояжда пилешко месце. Много домакини искат да изчистят пилето от антибиотиците и отровите, но не знаят как.

Мина времето, когато пилетата се разхождаха свободно в двора и приемаха чиста храна под формата на зърно и пасяха зелена тревичка.

Всички купешки пилета, които хапваме, са пълни с вредни неща, защото така ги отглеждат в птицефермите.

пиле

Как да бъдем сигурни, че купеното пиле от магазина е чисто и годно за употреба и не съдържа токсини и антибиотици? Това всъщност е напълно невъзможно да го разберете, но можете да направите много неща по въпроса.
Тук във ваша помощ идват няколко бабини метода, които ще ви помогнат да изчистите пилето от натрупаните отрови, преди да го сложите в тенджерата за готвене.
Хормоните и отровите могат да се задържат в пилето седмица и дори повече, затова трябва да го обработите по най-безопасен начин и да не изложите на риск здравето ви.

Първи начин

Когато сварите пилето, изхвърлете получения бульон. При положение, че в пилето е имало отрови, бульонът също ги съдържа и той става вреден за здравето ви. Втори начин

Не гответе цялото пиле. Предварително извадете вътрешностите му. В бъбреците и черния му дроб остават най-много отрови. Затова е важно да ги отстраните първо тях. Ако искате пилето да е напълно чисто и безопасно, махнете трътката и кожата му. Чак след това можете да си го сготвите или опечете.

пиле

Трети начин

Накиснете пилето в специален разтвор. Той трябва да съдържа литър вода за пиене, няколко супени лъжички сол и сок от четвърт или половин лимон. Пилето трябва да преседи в него около 2 часа. После е добре да излеете водата и да подготвите същия разтвор, в който да накиснете пилето още няколко часа.
Накисването с обикновена минерална вода е полезно, защото тя също изчиства пилето и го омекотява, което го прави доста удобно преди да се сготви или опече.

Спазвайки тези методи, вашето пиле ще е много по-здравословно за консумация, отколкото във вида, в който сте го купили.
Така ще знаете, че ядете изчистено от отрови и хормони пилешко месо.


Четете още: 5 причини да се будите с главоболие

Още по темата

Коментари

4 Грозен мангал76
  01 май 2023 | 06:53 отговор
 

хахахахахахаха , че пълна пародия.

 
 
Грозен мангал76
01 май 2023 | 06:54

Що да направим, че някога бях граничен полицай, че почти че 8 години че изкарах в Системата на МВР.

 
надежда дойчева
01 май 2023 | 07:47

!!! Арестуваният в Сандански, граничен полицай Ат. Коцев, е паднал в капан ... !!! Скоро и мене че ме арестуват.

 
76 - Перник
01 май 2023 | 07:48

До редакцията, ако сакате че ви изпратим документи че преснимани на ксерокс. Одих да пинем че една бира. Маненка. Че близо 8 години че у гранична полиция.

3
  28 август 2022 | 21:39 отговор
 

 
2 Бивш от МВР
  28 август 2022 | 16:07 отговор
 

nadejda doicheva - АМА ВЪОБЩЕ НЕ СЪМ АМА МНОГО ГРОЗНА МАНГАЛКА. ....................................................................................................................... ЧЕ ТОВА ШИЗИ НАДЕЖДА ДОЙЧЕВА СЕ ИМА ЗА ПО ГОЛЕМА БЪЛГАРКА ОТ НАДЕЖДА НЕЙНСКИ И НАДЕЖДА ЙОРДАНОВА И БИВШ МИНИСТЪР, НА..

 
 
Бивш от МВР
28 август 2022 | 16:08

!!! надежда дойчева: 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! СНИМКА и КЛИП. Не съм ли грозна и с гадна циганска мутра? !!! ................................................................................................................................................ !!! В престъпната група влиза и една жена. Лицето, Надежда Дойчева, която се занимава с недвижими имоти като нейната задача е да намира така наречените жертви. Фирмата с която оперира е „Кеър ту ю“ ООД. Актуалното състояние на фирмата към 12.10.2021 година е обявена в несъстоятелност, но това не пречи дамата с половинката си, Стоян К., да се ширят в голяма къща под наем в Банкя. Възниква въпросът: От къде имат пари да поддържат този висок стандарт на живот? !!! ................................................................................................................................................ !!! Надежда Дойчева е близка приятелка с Полина Станчева, разобличена от Господари на ефира за измами чрез уреждане на кредити, за което ви пращаме и снимка за доказателство. !!! ................................................................................................................................................ !!! Полина Станчева Хамид и Надежда Дойчева !!! СНИМКА. Абе това със сигур е една и съща надежда дойчева с нейната гадна и грозна циганска мутра ама тук малко повече с грим калугин и фотошоп ресурс е прекалила.

 
Бивш от МВР
28 август 2022 | 16:09

Бай Тодоре Муховски, че търкай тая реалност.

1 Бивш от МВР
  28 август 2022 | 16:06 отговор
 

че имам повече нужда от пилешко на пава и варено че то е най полезно за моя хроничен панкреатит.

 
 
Бивш от МВР
28 август 2022 | 16:07

за хроничинио панкреатит че всичко че требе да е приготвяно на пара.

Добави Коментар

Най-четени