Автор
Теодор Муховски

3 начина да изкарате хормоните и антибиотиците от пилето

Пилетата, които купуваме, съдържат хормони и отрови. Но колкото и да ги избягваме, понякога ни се дояжда пилешко месце. Много домакини искат да изчистят пилето от антибиотиците и отровите, но не знаят как.

Мина времето, когато пилетата се разхождаха свободно в двора и приемаха чиста храна под формата на зърно и пасяха зелена тревичка.

Всички купешки пилета, които хапваме, са пълни с вредни неща, защото така ги отглеждат в птицефермите.



Как да бъдем сигурни, че купеното пиле от магазина е чисто и годно за употреба и не съдържа токсини и антибиотици? Това всъщност е напълно невъзможно да го разберете, но можете да направите много неща по въпроса.
Тук във ваша помощ идват няколко бабини метода, които ще ви помогнат да изчистите пилето от натрупаните отрови, преди да го сложите в тенджерата за готвене.
Хормоните и отровите могат да се задържат в пилето седмица и дори повече, затова трябва да го обработите по най-безопасен начин и да не изложите на риск здравето ви.

Първи начин

Когато сварите пилето, изхвърлете получения бульон. При положение, че в пилето е имало отрови, бульонът също ги съдържа и той става вреден за здравето ви.

Втори начин

Не гответе цялото пиле. Предварително извадете вътрешностите му. В бъбреците и черния му дроб остават най-много отрови. Затова е важно да ги отстраните първо тях. Ако искате пилето да е напълно чисто и безопасно, махнете трътката и кожата му. Чак след това можете да си го сготвите или опечете.



Трети начин

Накиснете пилето в специален разтвор. Той трябва да съдържа литър вода за пиене, няколко супени лъжички сол и сок от четвърт или половин лимон. Пилето трябва да преседи в него около 2 часа. После е добре да излеете водата и да подготвите същия разтвор, в който да накиснете пилето още няколко часа.
Накисването с обикновена минерална вода е полезно, защото тя също изчиства пилето и го омекотява, което го прави доста удобно преди да се сготви или опече.

Спазвайки тези методи, вашето пиле ще е много по-здравословно за консумация, отколкото във вида, в който сте го купили.
Така ще знаете, че ядете изчистено от отрови и хормони пилешко месо.

Четете още: 5 причини да се будите с главоболие