Не пийте тези напитки в жегата, може да бъде фатално

06 август 2022 | 09:00
16979
1
Снимки: Unsplash, Pixabay
1

Летните месеци са благоприятни за социални събирания, които често включват пиене на алкохолни напитки. Едва ли някой е наясно с факта, че консумацията на алкохол по това време на годината може сериозно да навреди на здравето. Ще ви разкажем с кои от тях трябва да бъдете особено внимателни и в кои ситуации могат да бъдат много опасни.

По време на ваканционно пътуване до морето или в планината много хора пият охладен алкохол. За съжаление, пиенето на няколко процентни алкохолни напитки в горещите дни може да има неблагоприятни последици за здравето, според изследване, публикувано в Американската асоциация за изследване на рака.

вино

Кой алкохол е най-лошият в жегите?

Интересното е, че според експерти от университета на Провидънс в САЩ един от най-лошите видове алкохол, който можем да сервираме през летния сезон, е бялото вино. Лекарите отдавна алармират за вредното въздействие на слънчевата светлина върху кожата и риска от развитие на рак. Американски изследователи установиха, че пиенето дори на една чаша вино в горещина също увеличава риска от меланом (с цели 13 процента!).

Освен това американски експерти предполагат, че бялото вино може да потисне благоприятните за здравето свойства на витамините и антиоксидантите, които трябва да предпазват кожата ви от вредните външни фактори. Анализът показва, че другите видове алкохол не влияят значително на появата на този рак. 

бира

Бирата

Дори и по-слабият алкохол има свойството да ни дехидратира. Това се отнася и за любимата ни бира, която обичаме да пием през лятото. Когато се потим в жегата, тази напитка ускорява загубата на течности от тялото. Освен това алкохолът има отрицателен ефект върху кръвоносната система и, което е по-важното, увеличава риска от сериозни инциденти на плажа, като удавяне, което се случва всяка година.

Важно е да се отбележи, че безалкохолните бири от типа „Радлер“ също могат да окажат негативно влияние върху здравословното ни състояние. Въпреки че не съдържат алкохол или го имат в нищожно количество, те са източник на много захар и вредни калории.Алкохолът ускорява наддаването на тегло и отслабва организма

Заслужава да се отбележи също, че през летните месеци често посягаме към алкохола в компанията на така наречените „джънк“ храни, като чипс, бърза храна и други мазни, безполезни закуски. Хапвайки такива продукти всеки ден, може да се окаже, че след изминалата ваканция няма да се поберем в любимите си дрехи и тялото може да бъде по-податливо на инфекции поради намален имунитет.

Въпреки, че доста хора обичат да употребяват гореизброените изкушения, в никакъв случай не трябва да прекаляват с тях ако искат да се чувстват здрави и жизнени.


Четете ощеКакво разкрива цветът на очите за вашето здраве?

Още по темата

Коментари

1 Бивш от МВР
  07 август 2022 | 02:20 отговор
 

!!! надежда дойчева: 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! СНИМКА. Не съм ли грозна и с гадна циганска мутра? !!!

 
 
Бивш от МВР
07 август 2022 | 02:20

!!! В престъпната група влиза и една жена. Лицето, Надежда Дойчева, която се занимава с недвижими имоти като нейната задача е да намира така наречените жертви. Фирмата с която оперира е „Кеър ту ю“ ООД. Актуалното състояние на фирмата към 12.10.2021 година е обявена в несъстоятелност, но това не пречи дамата с половинката си, Стоян К., да се ширят в голяма къща под наем в Банкя. Възниква въпросът: От къде имат пари да поддържат този висок стандарт на живот? !!!

 
Бивш от МВР
07 август 2022 | 02:21

!!! Надежда Дойчева е близка приятелка с Полина Станчева, разобличена от Господари на ефира за измами чрез уреждане на кредити, за което ви пращаме и снимка за доказателство. !!!

 
Бивш от МВР
07 август 2022 | 02:21

!!! Полина Станчева Хамид и Надежда Дойчева !!! СНИМКА. Абе това със сигур е една и съща надежда дойчева с нейната гадна и грозна циганска мутра ама тук малко повече с грим калугин е прекалила.

Добави Коментар