Думите на Деси Цонева за смъртта на Анахид Тачева трогнаха България

25 ноември 2022 | 13:13
3498
0
Снимки: Instagram
0

Това е втора тежка загуба за журналистката, след внезапната смърт на Димитър Цонев, бащата на Деси Цонева, преди няколко години

"Много се измъчи душицата на баба ми. По-добре, че си от

иде, сега най-после ще бъде при баща ми." Тези думи бяха казана с голяма болка от Деси Цонева, внучката на легендарната говорителка Анахид Цонева-Тачева.
На опелото на покойната директорка на БНТ присъстваше цялото семейство, плюс дъщеря ѝ Теодора, която по принцип стои в страни.

Деси Цонева

Съболезнования от името на семейството приемаха Деси Цонева и дъщерята на покойната телевизионна звезда от втория ѝ брак с бизнесмена Васил Тачев, също кръстена Анахид. По думите на близки приятелки на именитата говорителка младата и много стилна в траура си дама прилича поразително на красивата си майка. Анахид-младша бе пристигнала от САЩ със съпруга си и сина си. Именно те ще отнесат в Америка праха на майката на известния телевизионен журналист Митко Цонев, също отишъл си без време, поясни дъщеря му Деси. "Урната с праха на баба ми няма да остане в България, ще я положат в дома на съпруга й чичо Васил. Но в един момент ще я върнат тук и ще я погребат до баща ми", сподели внучката на покойната говорителка. Наскоро тя разкри пред "България Днес", че ненадейната кончина на баща й буквално съкрушила баба ѝ.

Деси Цонева добави, че "тя наистина беше добре", но заболяването й не предполагало обрат, а само влошаване. "При тази болест краят често настъпва много бързо", каза племенникът на Анахид.

Тъгуваше и най-старата приятелка на тв дикторката Росица Нушкова, дългогодишен монтажист и режисьор в БНТ.

"59 години бяхме заедно с Ани! По-красив душевно и физически от нея човек не съм срещала през живота си. Благородна, фина, добра, отзивчива, принципна, лъчезарна, великолепен професионалист... Това беше Ани. Много, много ще ми липсва".Четете още: Адел напълня отново? (снимки)

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени