Автор
Ева Григорова

Бил Мъри целувал и притискал жена от екипа на спрения филм Being Mortal

Почти шест месеца след предполагаемото „неподходящо поведение“ на Бил Мъри на снимачната площадка на Being Mortal, което доведе до спирането на продукцията, се появиха подробности за инцидента.

Being Mortal е режисьорският дебют на Азиз Ансари и е базиран на книгата на хирурга Atul Gawande от 2014 г. Being Mortal: Medicine and What Matters in the End. Освен че режисира, Ансари, който има собствено шоу по Netflix Master of None, трябваше и да участва във филма заедно със Сет Роген.



Множество източници описват поведението на 72-годишния Мъри, като се твърди, че притискал и целувал „много по-млада“ служителка на продукцията. Тя „тълкува действията му като изцяло сексуални“ и е „ужасена“.

Името на жената не се назовава, но източниците твърдят, че тя не е актрисата Кеке Палмър, която също участва във филма.

Мъри обяснил, че тази много по-млада жена флиртувала с него. Така в един момент, когато двамата били в непосредствена близост до легло, което било част от продукцията, актьорът започнал да целува тялото ѝ и да я разкрачва.

Жената твърди, че не можела да се движи, защото той я превъзхождал по сила. След това той я целунал по устата, въпреки че когато го направил и двамата били с маски, поради протоколите за Covid. По-късно Мъри каза, че просто се е шегувал.

Неназованата жена обаче се оплакала, както и втори служител, станал свидетел на инцидента. След това Мъри и жената стигнали до извънсъдебно споразумение за малко над 100 000 долара (90 533 паунда).



“Направих нещо, което смятах за смешно и но то не беше прието така…” - каза актьорът в свое интервю малко след инцидента.

“В момента си говорим и се опитваме да се помирим един с друг. И двамата сме професионалисти. Харесваме работата си - харесваме се, мисля. Ако не можем да се разбираме и да се доверяваме един на друг, няма смисъл да продължаваме да работим заедно или да правим филм… Това беше голям урок за мен. Не правя нищо друго, освен да мисля за нея през последните седмица или две” - допълни той.

Съдбата на филма Being Mortal, който беше около средата на заснемането си, остава под въпрос, но по-скоро изглежда, че ще бъде спрян изцяло и неговите снимки няма да продължат.