През последните години турските сериали се превърнаха в едни от най-чаканите и желани забавления пред малкия екран у нас и по света. Те са популярни както сред младата, така и сред по-зрялата аудитория.

Но това, на което днес ще спрем вниманието си, е една красива млада българка, която с достойнство се нарежда сред плеядата имена на турското кино. Наред с Иво Аръков, тя е първата българка, снимала се в турски продукции, която продължава да жъне успех след успех на филмовото поприще в Турция.

View post on Instagram
 


Сред звездите на турското кино, с които тя се е снимала рамо до рамо, са имена като Берен Саат, Еркан Петеккая, Сарухан Хунел, Алисан, Азра Акин, Сердар Ортак и др. "Когато работят в екип те не се делят, дори си пият чай с шофьора, държат се като равни с всички от екипа", споделя за всички тях Юлия в интервю за "Аз жената" миналата година.

"Когато погледна назад, мога да кажа, че животът ми е изпълнен само с хубави преживявания. Може би защото още от малка получих шанс да бъда в уникална среда, сред известни хора и да работя с тях", разказва пред "България Днес" красивата актриса.

View post on Instagram
 


Нейното име е Юлия Порязова, а родният ѝ град - Смолян. За южната ни съседка тя заминава заедно със семейството си, когато е в осми клас. Първоначално ѝ е било изключително трудно в училище, тъй като не е знаела и дума турски. Благодарение на отзивчивостта и доброто отношение от страна на съучениците и учителите към нея, тя бързо успяла да се адаптира към новата среда.

Въпреки това Юлия споделя, че това е бил най-трудният ѝ период в живота, тъй като е трябвало да се раздели с любимите си приятели в родината и да замине за съвсем чуждо за нея място, без да може да говори на езика там.

View post on Instagram
 


След като завършва училище, Юлия започва работа като модел. по това време се запознава с певеца Атила Таш, с когото се снима в първия си турски сериал - „Zennube“. Следват още четири - „Aynali Tahir“; „Melek“; „Semsi pasa pasaji“ и „Aylin“

View post on Instagram
 


Години след като българката успява да изгради блестяща кариера и да се радва на прекрасна дъщеричка, тя споделя, че заминаването ѝ за Истанбул е било най-голямото изпитание в живота ѝ. Изпитание, което я е отвело до най-хубавите мигове и преживявания, които е срещала някога през годините досега.

View post on Instagram
 

Юлия се е снимала и в два български филма, чиито премиери предстоят. Единственото, което издава за тях, е, че първият е мюзикъл, а другият – комедия. Разказва, че и в двата проекта се е забавлявала много в компанията на страхотен екип. Сред имената, с които е имала удоволствието да си партнира в тях, са все звезди от родния шоубизнес като Нели Рангелова, Велизар Соколов – Заки, част от дует Авеню, проф. Любомир Стойков, Донна Бангьозова – позната като певицата Donna, Владо Димов, Артьом Анатолиевич – Арти, Ивета Костова и Борис Дали.

View post on Instagram
 

Четете още: Браво, момичета! Трите млади български актриси, които накараха света да заговори за тях