Българката, която жъне успехи в турските сериали

20 февруари 2021 | 06:38
77168
3
Снимки: Instagram
3

През последните години турските сериали се превърнаха в едни от най-чаканите и желани забавления пред малкия екран у нас и по света. Те са популярни както сред младата, така и сред по-зрялата аудитория.

Но това, на което днес ще спрем вниманието си, е една красива млада българка, която с достойнство се нарежда сред плеядата имена на турското кино. Наред с Иво Аръков, тя е първата българка, снимала се в турски продукции, която продължава да жъне успех след успех на филмовото поприще в Турция. 


Сред звездите на турското кино, с които тя се е снимала рамо до рамо, са имена като Берен Саат, Еркан Петеккая, Сарухан Хунел, Алисан, Азра Акин, Сердар Ортак и др. "Когато работят в екип те не се делят, дори си пият чай с шофьора, държат се като равни с всички от екипа", споделя за всички тях Юлия в интервю за "Аз жената" миналата година.

"Когато погледна назад, мога да кажа, че животът ми е изпълнен само с хубави преживявания. Може би защото още от малка получих шанс да бъда в уникална среда, сред известни хора и да работя с тях", разказва пред "България Днес" красивата актриса.


Нейното име е Юлия Порязова, а родният ѝ град - Смолян. За южната ни съседка тя заминава заедно със семейството си, когато е в осми клас. Първоначално ѝ е било изключително трудно в училище, тъй като не е знаела и дума турски. Благодарение на отзивчивостта и доброто отношение от страна на съучениците и учителите към нея, тя бързо успяла да се адаптира към новата среда.

Въпреки това Юлия споделя, че това е бил най-трудният ѝ период в живота, тъй като е трябвало да се раздели с любимите си приятели в родината и да замине за съвсем чуждо за нея място, без да може да говори на езика там.


След като завършва училище, Юлия започва работа като модел. по това време се запознава с певеца Атила Таш, с когото се снима в първия си турски сериал - „Zennube“. Следват още четири - „Aynali Tahir“; „Melek“; „Semsi pasa pasaji“ и „Aylin“


Години след като българката успява да изгради блестяща кариера и да се радва на прекрасна дъщеричка, тя споделя, че заминаването ѝ за Истанбул е било най-голямото изпитание в живота ѝ. Изпитание, което я е отвело до най-хубавите мигове и преживявания, които е срещала някога през годините досега.

Юлия се е снимала и в два български филма, чиито премиери предстоят. Единственото, което издава за тях, е, че първият е мюзикъл, а другият – комедия. Разказва, че и в двата проекта се е забавлявала много в компанията на страхотен екип. Сред имената, с които е имала удоволствието да си партнира в тях, са все звезди от родния шоубизнес като Нели Рангелова, Велизар Соколов – Заки, част от дует Авеню, проф. Любомир Стойков, Донна Бангьозова – позната като певицата Donna, Владо Димов, Артьом Анатолиевич – Арти, Ивета Костова и Борис Дали.

Четете още: Браво, момичета! Трите млади български актриси, които накараха света да заговори за тях

Още по темата

Коментари

3
  22 февруари 2021 | 07:08 отговор
 

СМЪРТ ЗА ТУРЦИЯ. СМЪРТ ЗА МАКЕДОНИЯ. СМЪРТ ЗА СЪРБИЯ. СМЪРТ ЗА ВСЕКИ. НИЕ СМЕ ВИСЛА АРИЙСКА РАСА И КОЙТО СЕ ЗАНИМАВА С НАС Е УМРЯЛ ОТДАВНА, НО ОЩЕ НЕ ГО ЗНАЕ.

 
2 Винету суджук
  21 февруари 2021 | 21:25 отговор
 

В турските филми играят красиви артисти. Докато в българските Мартина Вачкова грози филмите и плаши хората.В България има красиви манекенки и студетки по актьорско майсторство, както и красиви певици. Може да ги снимат в новите български филми.

 
 
25 май 2021 | 12:29

Хахс

1
  21 февруари 2021 | 12:09 отговор
 

 

Добави Коментар

Най-четени