Автор
Ива Петрова

Емоционално писмо на Анджелина Джоли до Брад Пит разтърси мрежата

Емоционално писмо, което Анджелина Джоли е изпратила по имейл до бившия си съпруг Брад Пит през януари 2021 г., изненадващо се появи в интернет.

Разпространеното в Tik Tok съобщение е част от съдебни документи. След като получава достъп до тях, изданието Entertainment Tonight публикува писмото.

Обръщението на Джоли към Пит започва с това, че е избрала писмена форма, за да избегне вероятността от емоционални изблици, след което обяснява причината да продаде имението във Франция – Шато Миравал, на което Пит е частен собственик.



„Това е домът, в който заведохме близнаците и където се оженихме над плоча в памет на майка ми“, пише Джоли, споменавайки най-малките им деца – Нокс и Вивиен. „Място, което изглеждаше обещаващо и където си мислех, че ще остарея. Дори сега е невъзможно да напиша това, без да плача. Ще ценя спомените си за това, което беше преди десетилетие.“

„Но това е и мястото, което бележи началото на края на нашето семейство – и бизнес, който е съсредоточен около алкохола“, продължава Джоли, визирайки проблемите на бившия си съпруг с алкохола. „Надявах се по някакъв начин да се превърне в нещо, което да ни държи заедно, и да намерим светлина и мир. Сега виждам как ти наистина би искал да съм вън от това и най-вероятно ще се радваш, че получаваш този имейл.“

Джоли пише още, че през последните четири години е била свидетел на „много небрежно поведение“ и изразходвани средства по начини, които не би одобрила. Актрисата допълва още, че е „наранена от решения, които не показват интерес към споделяне на бизнеса или промяната му фундаментално в нещо, което би било по-здравословно“ за техните деца.



„Бях разтърсена от скорошните изображения, пуснати за продажба на алкохол. Намирам го за безотговорно и не е нещо, което бих искала децата да видят. Това ми напомни за болезнени моменти“, пише още тя, като споделя, че не чувства, че „може да участва, публично или частно, в бизнес“ за продажба на алкохол, когато „алкохолното поведение“ на бащата на децата ѝ е навредило „толкова дълбоко на семейството“.

„Алтернативата е пълно изкупуване на моя дял в имота и бизнеса от вас, семейство Перин или вашите сътрудници“, пише тя. „Така или иначе, вярвам, че трябва да продължим напред, за да се излекуваме и да се съсредоточим върху сближаването на семейството ни и положителните асоциации. И да го направим бързо.“

По-рано тази година Джоли продаде винарна Шато Миравал на руския олигарх Юрий Шефлер, което накара Пит да я съди. Актьорът призна, че бившата му съпруга е вложила 40% от покупната цена от 28,4 милиона долара, но твърди, че само той е направил избата успешна. Пит твърди още, че според условията на развода им през 2019 г. той и Джоли са имали „взаимно споразумение“, че никой от тях не може да продаде своята част от винарната без съгласието на другия.

Миналия месец бившата компания на Джоли – Nouvel, заведе дело срещу Пит за 250 милиона долара, твърдейки, че актьорът е водил „отмъстителна война“ в опит да се измъкне от контрола над винарната. В съдебен документ компанията твърди, че Пит е „замислил успешен досега план“ да поеме контрола върху Шато Миравал и е използвал бизнеса като свое „лично феодално владение“.

Битката на Пит със зависимостта от алкохола, както и предполагаемият инцидент в самолет през 2016 г., също бяха сред основните теми, повдигнати в делото, в което Nouvel твърди, че „Пит е развил обществено познат проблем с алкохолна злоупотреба“ и споменава „сериозен и международно разгласен инцидент между Пит, Джоли и децата на двойката.“

Според източник на Entertainment Tonight за Джоли това обаче е „още едно преработване и преопаковане на стар материал, за да се опита да отвлече вниманието от собственото си поведение“.

Четете още: Анджелина Джоли успя: Брад Пит няма никакъв контакт с децата си