Ето някои детайли от интервюто на Хари и Меган пред Опра Уинфри (видео)

В неделя в YouTube се завъртяха два рекламни видеоклипа, имащи за цел да представят някои от основните теми, застъпени в интервюто на принц Хари и Меган Маркъл пред Опра Уинфри.

В откъси от интервюто Уинфри пита Меган дали е имала "точка на пречупване" и дали е била принуждавана да мълчи. Отговорите на херцогинята обаче не се разкриват. Явно, за да се провокира и стимулира още повече любопитството и интересът на зрителите, и в двата 30-секундни откъса от интервюто, пуснати от американската телевизия CBS, Маркъл не говори.

За сметка на това обаче селектираната редакция залага на някои от най-интригуващите признания на принц Хари по време на разговора с Опра. Като причина да се оттегли от кралското семейство, той посочва тревогата си да не се "повтори" историята, визирайки живота на майка си - принцеса Даяна. Херцогът на Съсекс заявява още, че е „облекчен”, че съпругата му Меган е до него, пише BBC.

От тийзъра научаваме, че Уинфри успява да върне Хари назад във времето, преди три десетилетия, когато майка му напуска британското кралско семейство. Принцът откровено споделя, че "не може изобщо да си представи" през какво е преминала сама.

„Най-големите ми опасения бяха да не се повтори историята. Що се отнася до мен, аз чувствам облекчение и съм щастлив, че седя тук и разговарям с теб, а съпругата ми е до мен”, казва той.

На фона на снимка на принца като малък с майка му принцеса Даяна, той добавя: „Още не мога да си представя през какво е минала тя през всичките тези години, защото беше невероятно трудно за нас, но ние п да разчитаме един на друг”.

Припомняме, че принцеса Даяна бе лишена от титлата Нейно Кралско Височество по време на развода ѝ с принц Чарлз през август 1996 г. Само година по-късно тя загуби живота си след тежка автомобилна катастрофа в Париж.

Що се отнася до другите теми, засегнати в интервюто, от CBS издават още, че Хари и Меган ще говорят за преместването си в САЩ миналата година, както и за бъдещите си проекти. Меган пък ще хвърли светлина върху „живота си като кралска особа, брака и майчинството”, казват от телевизията, като допълват, че тя ще говори и за това „как се справя с живота под силния обществен натиск”, казват от телевизията.

По-рано, през миналата седмица, в интервю пред Джеймс Кордън принц Хари заяви, че се е оттеглил от кралските задължения, за да защити себе си и семейството си от „токсичната” среда, създадена във Великобритания от пресата. Херцогът поясни обаче, че не става дума за оттегляне, а само за отстъпване”.

Той призна, че оформилата се тогава ситуация се е оказала непосилна както за неговото, така и за психическото здраве на съпругата му. Пред водещия Хари подчерта, че прави това, което всеки друг съпруг и баща би направил за благото на семейството си.

Не е известно дали принц Хари и Меган са информирали кралското домакинство за плановете си да бъдат интервюирани. Към момента Бъкингамският дворец отказва коментар по отношение на предстоящото интервю и по въпроса дали херцозите са информирали кралицата за това какви теми ще бъдат засегнати.

Интервюто ще бъде излъчено на 7 март в САЩ. Не е ясно обаче, кога ще бъде излъчено във Великобритания.

Четете още: Принц Хари се вози върху покрива на автобус, рапира и говори с Меган по телефона в ексклузивно интервю