Автор
Ева Григорова

Икономът на Даяна: Враждата между Уилям и Хари започна след скандал за наденички

Бившият иконом на принцеса Даяна сподели с медиите доста любопитен факт, който мигновено стана обект на подигравки.

64-годишният Пол Бърел разкри, че принц Хари е приел трудно факта, че неговият брат принц Уилям е бил хранен с повече колбаси от него.

Бърел си спомня, че Хари често питал въпроси като „Как така той получава три?“, когато получавал по-малко наденици в чинията си от своя брат.

Тогава бавачката на двамата отговаряла: „Уилям трябва да се храни повече от теб. Той ще бъде крал един ден.”



Бърел смята, че тези видове забележки са предизвикали напрежение между братята още от детските им години.

„Когато поглеждам назад сега, мисля, че може би съм забелязвал тази динамика и в техните игри“, каза той.

Икономът на Даяна вярва, че голяма част от скорошното поведение на Хари произтича от израстването му в среда, в която той постоянно е трябвало да бъде втори след Уилям.

Той добави, че Даяна умолявала Чарлз да не изпраща Хари в Итън, от загриженост, че той ще бъде постоянно сравняван с по-големия си брат - но молбите ѝ не били чути.



Икономът дори смята, че Хари се е справил с проблема с конкуренцията с брат си, като е станал по-буен и шумен.

„Уилям е премерен и стоически би поел всичко. Но не и Хари. Той трябваше да бъде клоунът, трябваше да бъде забелязан", каза той.

Икономът припомни и момент, в който принц Уилям споделил на майка си, че не иска да е крал. „Тогава Хари каза, че ще го направи вместо него. Даяна се засмя и каза: „Това би било смешно. Ще бъдеш Добрият крал Хари", каза Бърел.

Въпреки че симпатизира на Хари, предвид трудните му преживявания като дете, Бърел вярва, че е отишъл твърде далеч в критиките си към семейството си, заявявайки, че вече не го разпознава.

„Той очевидно е наранен и ядосан, че винаги е бил „резервният“, каза икономът.



Мемоарите на принц Хари - Spare станаха най-бързо продаваната нехудожествена книга в историята. Творбата се разпродаде като топъл хляб и в първия ден от представянето ѝ от нея бяха закупени цели 1,43 милиона копия в САЩ и Канада.

Това почти удвои предишния рекорд на A Promised Land на Барак Обама, която беше продадена в 887 000 копия в деня на излизането си.