Автор
Ева Григорова

Искаме и ние: Хари и Меган работят по 1 час седмично и имат милиони

Новините за семейство Съсекс не спират да валят, а наскоро стана ясно, че принц Хари и съпругата му Меган работят по един час седмично в своята фондация Archewell.

Двамата са отделили над 3 милиона щатски долара като безвъзмездни средства, след като са събрали 13 милиона долара от “двама богати благодетели“. Това показва доклад за наскоро публикуваните данъчни регистри за 2021 г.

View post on Instagram
 

DailyMail.com, който се е сдобил с данъчните документи, твърди че в тях е записано, че Хари и Меган “работят само по един час седмично във фондацията си или 52 часа на година“.

Данъчната декларация показва още, че фондацията - кръстена на 3-годишния син на семейство Съсекс Арчи - е дала 3 096 319 щатски долара безвъзмездни средства и е събрала “по-малко от 4 500 долара публично дарения”.

Данните доведоха до спекулации, че по-голямото дарение е направено от Опра Уинфри в замяна на интервюто, което херцогът и херцогинята на Съсекс дадоха през март 2021 г. Според журналистите, останалите 3 милиона долара са дошли от самия Хари, като част от 20-те милиона долара аванс, които поличу за противоречивата си автобиография Spare.

View post on Instagram
 


Хари и Меган не получават заплата от фондацията си, но главният изпълнителен директор Джеймс Холт, който също работи един час седмично, получава заплата от 59 846 долара и други придобивки от 3 832 долара, което означава, че печели 1 224 долара на час.

Данните от данъчната декларация будят въпроса с какво точно се занимават Меган и Хари, след като твърдят, че фондацията е основният фокус на тяхната работа.