Леонардо ди Каприо е посланик за климатичните промени на Обединените нации, а преди време нарече проблема “най-спешната заплаха за целия човешки вид”.

Въпреки призивите, които отправя към феновете си, легендарният актьор прекара последните няколко седмици на една от най-големите яхти в света, която замърсява околната среда изключително много. Именно това беше причината част от почитателите на Лео да го нападнат и дори да го нарекат “еко лицемер”.

Яхтата струва внушителните 110 милиона паунда и носи името Vava II. Експерти дори изчислили, че подобен тип плавателен съд, изминавайки едва 10 км, отделя също количество въглерод, колкото средностатистическа кола за цяла година! В допълнение към това цената на пълен резервоар на подобна яхта възлиза на цели 250,000 паунда.

47-годишният актьор е на ежегодната си почивка в близост до карибския остров Сейнт Бартс - любима дестинация за множество милиардери. Ди Каприе е в компанията на 24-годишната си приятелка - актрисата Камила Мороне.

View post on Instagram
 


По информация на медиите двамата са прекарали празниците на плавателния съд, заедно с компания от свои приятели.

Vava II е най-голямата яхта, произведена във Великобритания и е собственост на фармацевтичния милионер Ернесто Бертарели.

View post on Instagram
 


Някои еко защитници обаче се изказаха доста ласкаво за актьора, припомняйки факта, че той е дари 75 милиона лири за опазването на застрашени видове. Негови близки пък наблегнаха на факта, че Лео е един от многото гости на плавателния съд и не е нито негов собственик, нито негов наемател.