Автор
Ева Григорова

Меган разкри как Хари ѝ помогнал, когато била на дъното

Меган Маркъл похвали съпруга си принц Хари в последния епизод на своя подкаст Archetypes.

Актрисата Констанс Ву, комедийната актриса и писател Джени Слейт и активистката и боливудска звезда Дипика Падуконе се присъединиха към херцогинята на Съсекс в епизода от вторник, озаглавен „The Decoding of Crazy“.

View post on Instagram
 

В интрото Меган каза: „Имам доста силни чувства към тази дума … този етикет, лудост … начина, по който се хвърля толкова небрежно и вредата, която нанася на обществото и жените, честно казано навсякъде – от връзки до разбити семейства, унищожени репутации и съсипани кариери."

Тя добави, че стигмата около думата има заглушаващ ефект – „този ефект, при който жените, изпитващи истински проблеми с психичното здраве, се плашат, мълчат, интернализират и биват подтискани твърде дълго“.

View post on Instagram
 


Епизодът бе излъчен ден след Световния ден на психичното здраве, който се отбелязва на 10 октомври.

В подкаста Меган говори за собствените си проблеми с психичното здраве. Тя описа как Хари е намерил препоръка за специалист, когато е била в „най-ниската си точка“.

„Мисля, че в най-лошия си момент, когато най-накрая се свързах с някого, за когото, знаете, съпругът ми беше намерил препоръка, на която да се обадя. И аз се обадих на тази жена“, каза Меган. „Тя дори не знаеше, че ѝ се обаждам. И дори пазаруваше в магазин за хранителни стоки. Чувах “бийп”, “бийп” и казах „Здрасти“, представих се и буквално можех да я чуя как казва: "Почакайте, извинете. Кой се обажда?" Тогава ѝ казах, че имам нужда от помощ. И тя можеше да чуе ужасното състояние, в което бях."

Меган продължи: „Но мисля, че всички ние трябва да бъдем наистина честни относно това, от което се нуждам и да не се страхуваме да го приемем и да поискаме помощ.“

View post on Instagram
 


Въпреки че не предостави повече подробности за изживяването си, преди време Меган говори за проблемите с психичното си здраве, с които се сблъскала след като се омъжила за принц Хари. Тя направи това в бомбастичното си интервю пред Опра Уинфри, в което дори заяви, че в един момент „не е искала повече да бъде жива“.

„По това време ваистина ме беше срам да го кажа и се срамувах, че трябва да го призная на Хари, особено защото знам колко голяма загуба е претърпял. Но знаех, че ако не го кажа, ще го направя. Просто не исках да съм жива повече. И това беше много ясна и реална и плашеща постоянна мисъл.” - каза тогава тя.

View post on Instagram
 


По това време Меган сподели още, че въпреки че се е обърнала към „институцията“ на кралското семейство за помощ, тя не е успяла да получи помощта, от която се е нуждаела. „Казах, че никога преди не съм се чувствал така и трябва да отида някъде. И ми казаха, че не мога, че няма да е добре за институцията“, спомня си тя, добавяйки, че също е отишла в отдела по човешки ресурси на двореца, но била отхвърлена и от там.

View post on Instagram
 


Меган и Хари отдавна са защитници на осведомеността и лечението на психичното здраве, а самият херцог на Съсекс призна, че разговаря с лайф коуч, за да работи върху психиката си