Автор
Антония Дамянова

Най-красивите звездни двойки на Мет Гала 2023 (снимки)

„Мет Гала“ несъмнено е най-престижното и най-очаквано събитие в сферата на модата. То е своеобразен „Оскар“ на облеклото, бляскаво приключение, с което много звезди решават да предизвикат себе си и модните стандрати с избора си на тоалет. То ни показва великолепието, въздействието и силата, които облеклото притежава. Разкрива ни, че модата е изкуство, което вдъхновява; което ни кара да мечтаем и да превръщаме фантазиите си в реалност.

С месеци наред дизайнерите с вълнение работят над дрехите, с които ще облекат гостите на събитието. А шумът около тях не стихва дълго след грандиозния бал.



Бляскавото звездно събитие се проведе на 1 май. Тази година то бе посветено на краля на модата Карл Лагерфелд, като дрескодът бе вдъхновен изцяло от дизайнера. "Карл Лагерфелд: Линия на красотата" бе мотото на събитието. Наследството на модната легенда беше почетено на звездното парти за набиране на средства и придружаваща го изложба в Института за костюми на Музея на изкуствата Метрополитън.

Много от звездите бяха избрали винтидж облекла от модните къщи, в които Лагерфелд е работил по време на над 60-годишната си кариера. Немалко от тях познаваха отблизо маестрото, поради което да тях бе огромна чест да бъдат поканени на бала.



Някои знаменитости се появиха на бала заедно със сродните си души.

Никол Кидман, както винаги, блестеше до съпруга си Кийт Ърбан, който внимателно придържаше роклята ѝ и държеше ръката ѝ през цялото време.

Никол Кидман и Кийт Ърбан

Приянка Чопра не се отделяше от Ник Джонас и на крачка, а Бруклин Бекъм не откъсваше поглед от любимата си Никола Пелц.

Приянка Чопра и Ник Джонас

Бруклин Бекъм и Никола Пелц

Рита Ора и Тайка Уайтити плениха публиката от първите секунди, в които стъпиха на червения килим: беше невъзможно да не се забележи как между тях прехвърчаха искри.

Рита Ора и Тайка Уайтити

Кои други красиви и влюбени двойки бяха на бала, посветен на Лагерфелд, вижте по-долу:

Джошуа Къшнър и Карли Клос

Съки Уотърхаус и Робърт Патинсън

Томи Хилфигер и Дий Хилфигер

Салма Хайек и Франсоа-Анри Пино

Пиърс Броснан и Кийли Смит

Серина Уилямс и Алексис Оганян

Хю Джакман и Дебора-Лий Фърнес

Четете още: Тоалетите на Мет Гала: Риана прилича на пуканка, Ким Кардашиян с екстравагантна рокля