Никой не вярваше, че това ще се окаже последната снимка на Елизабет Втора

11 септември 2022 | 02:14
14918
0
Снимки: getty images, instagram
0

На последната снимка кралица Елизабет Втора изглежда неподправено щастлива. Това споделя фотографът Джейн Барлоу, който прави нейната последна снимка приживе, предава Daily Mail.

Фотографката е изпратена, за да заснеме кралицата, докато тя приема британската премиерка Лиз Тръс на аудиенция в Балморал като новоизбран лидер на Консервативната партия и министър-председател.

последна снимка

Сега снимката е станала още по-затрогваща и безценна. Всъщност кадърът запечатва последният момент на кралицата преди смъртта ѝ. В интервю Барлоу споделя за момента, в който е заснела уникалната снимка. Тя разказва за няколкото мига, в които е била останала насаме с Нейно величество.

"Бях изпратена в Балморал, за да отразявам кралската рота. Присъствах, за да снимам как кралицата приема новия министър-председател и точно преди Лиз Тръс да влезе в залата, прекарах няколко минути с Нейно Величество. Тогава и направих тази снимка", разказва Барлоу, цитиран от Дарик. "Когато влязох в стаята, заедно с прессекретаря на кралицата, Елизабет Втора беше изключително усмихната. Трябваше да изчакаме обявяването на Лиз Тръс и през това време тя говореше за времето. Тя коментира колко тъмно е навън, защото времето се е влошило, но изглеждаше в много добро настроение. Изглеждаше много слаба, но въпреки това беше изключително лъчезарна. Изглеждаше много щастлива", продължава с разказа си фотографката.


"Малко по-късно Лиз Тръс беше официално анонсирана и влезе в помещението, отиде до Нейно Величество да се здрависат, а моята задача беше да заснема този момент. Кралицата удостои Лиз Тръс с още една от усмивките си, а аз излязох от стаята. Това бяха няколкото ми кратки минути с Нейно Величество на 6 септември 2022", добавя още Барлоу.

"Когато правих снимката, тя не позираше, просто погледна нагоре и се усмихна. А сега това е още по-затрогващо, защото това се оказа последната ѝ публична снимка", продължава тя.Четете още: Кралица Елизабет II и принц Филип - историята на една любов

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени