Автор
Ева Григорова

Няма да се получи, Хари: Крал Чарлз и принц Уилям не смятат да ти се извинят!

Крал Чарлз и принцът на Уелс нямат намерение да дадат на принц Хари извинението, което той поиска от тях, за да присъства на коронацията.

Нито Чарлз, нито Уилям смятат да се съгласят с исканията на Хари, след последните му атаки срещу кралското семейство.

Малко повече от 70 дни, преди кралят официално да бъде коронясан на 6 май, отношенията между тримата все още са ледени.



Някои източници, близки до кралското семейство, описаха ситуацията като „токсична безизходица“.

След две седмици официални покани ще полуат 2000 гости, които са избрани да присъстват на пролетната церемония.

Броят е намален драстично от 8 251 гости, които присъстваха на коронацията на кралица Елизабет II през 1953 г., за да направят събитието по-рационално на фона световната финансова криза.



Според източници, близки до кралския двор ,Хари отдавна има „отворена“ покана за всички семейни събития, като член на Кралското семейство, въпреки че се отказа от официалните задължения. Според запознати тази покана все още важи, независимо от непрекъснатите нападки на Хари срещу семейството му.

Червенокосият принц обаче поставил условие, за да присъства, искайки извинение, както от баща си така и от брат си.

Друг приятел на семейството разкри: „Уилям няма никакво намерение да се извинява и и е доста ядосан, особено заради начина, по който съпругата му, принцесата на Уелс, беше атакувана.“

Уилям е бесен за атаките, отправени към Кейт, по-специално в мемоара на брат му, Spare, които излязоха миналия месец. Хари, който винаги е имал топли отношения със снаха си - я обрисува като студена и нападателна към Меган Маркъл.