Автор
Теодор Муховски

Отново на съд: Дженифър Анистън иска 100 милиона долара от Брад Пит

Актрисата Дженифър Анистън възнамерява да заведе дело срещу своя колега и бивш съпруг Брад Пит, съобщи изданието Marca. Причината за предстоящата съдебна битка е продуцентската компания Plan B, която двойката основа през 2001 г. След развода с Дженифър през 2005-а Пит стана неин едноличен собственик и сега е решил да я продаде. Звездата от сериала "Приятели" от своя страна заявява своите права над тези пари и е предявила иск за сумата от 100 милиона долара, предава "Сега".



„Става дума не само за пари, това е въпрос на принцип. Дженифър беше съавтор и съосновател на Plan B. И въпреки че проектът технически беше предаден на Брад, тя не получи това, което заслужаваше, въпреки че създаде компанията от нула“, коментира източник, близък до актрисата. Plan B е работила над филми като „Троя“, „Чарли и шоколадовата фабрика“, „Яж, моли се и обичай“, „12 години в робство“, „Лунна светлина“ и др. Част от лентите са носители на награда „Оскар“ за най-добър филм.



„Джен очаква поне признание и участие, в случай че продажбата на Брад се осъществи, плюс опцията да работи с всеки, който поеме компанията“, изтъква същият източник. „Ако Брад иска да постъпи правилно с Джен, той трябва да бръкне в джоба си и да й даде чек за 100 милиона долара, което би било капка в морето, ако сделката се осъществи“, категоричен е информаторът.



За решението на Брад Пит да се заеме с продажба на компанията стана известно в средата на октомври. Причините не се уточняват. Актьорът се съди и с другата си бивша съпруга, Анджелина Джоли, срещу която той заведе дело заради продажбата на дялове от общата им винарна във франция. Според него тя действала зад гърба му, за да му навреди и да си отмъсти. В отговор актрисата подаде насрещен иск – този път за домашно насилие, като разкри, че причината двамата да не постигнат споразумение по сделката бил нейният отказ да подпише документ, с който се задължава да не дава гласност на изстъпленията на Брад спрямо нея и децата им.



Четете още: Като две капки вода: 10 звездни дъщери същински копия на бащите си (Снимки)